Не можна чекати: Столтенберг закликав надати Україні ППО і боєприпаси
Не можна чекати: Столтенберг закликав надати Україні ППО і боєприпаси

Не можна чекати: Столтенберг закликав надати Україні ППО і боєприпаси

Україна не має можливості чекати, тому негайно потребує засобів протиповітряної оборони та боєприпасів для протистоянню російським військам.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільної пресконференції з президентом Фінляндії Александром Стуббом.

Зброя і ППО для України

Столтенберг звернув увагу, що ситуація на полі бою в Україні надзвичайно складна, а затримки у фінансуванні допомоги мають прямі наслідки буквально щодня.

Зараз дивляться

Зокрема, нестача систем ППО дають можливість російським ракетам атакувати більше цілей, а затримки з постачанням боєприпасів дозволять РФ просунутися вздовж лінії фронту.

– Україна просто не може чекати. Вона потребує засобів протиповітряної оборони, боєприпасів та допомоги вже зараз, – стверджує Столтенберг.

Зараз Україна може отримати значну перевагу, однак необхідна підтримка союзників, наголосив він.

За його словами, НАТО активно працює над забезпеченням надійної і передбачуваної безпекової допомоги Україні в довгостроковій перспективі.

– Україна має більше покладатися на зобов’язання НАТО, менше на короткострокові пропозиції й більше на багаторічні зобов’язання. Москва має зрозуміти, що вони не зможуть перечекати. Пакет для України з надійною підтримкою – це те, над чим ми працюємо в НАТО, – зазначив він.

Теги за темою
НАТО
Джерело матеріала
loader