ЗСУ спростували заяву депутата про закріплення росіян у Роботиному
ЗСУ спростували заяву депутата про закріплення росіян у Роботиному

ЗСУ спростували заяву депутата про закріплення росіян у Роботиному

ЗСУ спростували заяву депутата про закріплення росіян у Роботиному

Військові відбивають ворожі атаки за допомогою артилерії та FPV-дронів.

Збройні сили України спростували повідомлення про те, що російські війська зайшли у село Роботине в Запорізькій області та закріпилися у населеному пункті. Його продовжують утримувати українські воїни.

Усе почалося з того, що в етері телеканалу «Еспресо» депутат Запорізької облради Сергій Лишенко заявив про прорив росіян у Роботине. Його слова розтиражували низка ЗМІ та Telegram-каналів. Він сказав, що бої вже тривають у селі і окупанти «крок за кроком» відбивають територію, яку вдалося звільнити під час контрнаступу ЗСУ у минулому році.

«Спочатку росіяни скидають керовані авіаційні бомби, потім йде артпідготовка, а далі невеликі групи по 2-3 людини намагаються просунутися якомога далі і почати окопуватися, щоб забезпечити собі позиції. Тобто, просуваючись на 100-200 метрів, вони фіксуються, закопуються, а потім їхні дії повторюються. І так, крок за кроком, по 100 метрів росіяни вже зайшли в Роботине», ‒ зазначив Лишенко.

Водночас у 65 окремій механізованій бригаді ЗСУ, в зоні відповідальності якої знаходиться населений пункт, заперечили слова депутата. Там зауважили, що дійсно відбуваються регулярні бої із ворожими ДРГ, які заходять у село, проте в окупантів немає успіхів і їх знищують українські військові.

«Атаки противника наші підрозділи відбивають артилерією ще на підступах до Роботиного, а розрізнені групи окупантів бійці 65 бригади і суміжних підрозділів добивають ударними дронами й мінометними розрахунками та контрдиверсійними заходами. Село утримують бійці Сил оборони України. Отже, ворог його не контролює», ‒ підкреслили в 65 ОМБР.

Також захисники закликали громадян фільтрувати заяви від різноманітних «експертів», які не мають стосунку до інформації про оперативну обстановку.

«У гонитві за штучною сенсацією такі заяви некомпетентних осіб можуть суттєво нашкодити бойовій операції, а за цим ‒ життя людей», – підсумували військові.

Нагадаємо, 17 лютого російські війська розпочали наступ на запорізькому напрямку, щоб повернути під свій контроль Роботинський виступ, який звільнили ЗСУ. Армія РФ атакує з різних боків великими колонами бронетехніки із застосуванням малих і великих піхотних груп.

Джерело матеріала
loader
loader