Деякі вже на завершальних етапах – Євлаш про навчання українських льотчиків на F-16
Деякі вже на завершальних етапах – Євлаш про навчання українських льотчиків на F-16

Деякі вже на завершальних етапах – Євлаш про навчання українських льотчиків на F-16

Українські пілоти в Данії та США перебувають на завершальній стадії навчання на винищувачах F-16.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш під час брифінгу.

– Наразі у нас проходять навчання одразу декілька груп, декілька підготовчих етапів. На завершальних етапах, зокрема пілоти, що проходять підготовку в Данії та США. Вони вже безпосередньо тренуються відточувати свою майстерність на задачах, які будуть поставлені перед ними в Україні, – сказав Євлаш.

За словами речника, українські льотчики відпрацьовують удари по малорозмірних цілях, в тому числі таких, як Шахеди, крилаті та керовані авіаційні ракети.

Зараз дивляться

Представник Повітряних сил зазначив, що у Великій Британії є пілоти, які проходять курси з англійської мови й безпосередньо наземної підготовки.

Інша група вже закінчила подібні курси й перемістилася до Франції, де пілоти проходять підготовку на легкомоторних літаках для того, аби збільшити кількість нальоту в годинах та освоїти систему управління.

Коли F-16 з’являться в українському небі

Що ж стосується термінів поставок в Україну F-16, то їх наразі не розголошуюють. Євлаш додав, що все, що стосується F-16 обговорюється за зачиненими дверима.

– І про терміни ми не говоримо. Певна стратегічна невизначеність дає нам момент для раптовості та несподіваного удару, – резюмував речник Повітряних сил.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що наші льотчики зможуть почати захищати небо України на західних винищувачах F-16 оскільки саме таким був план поставки літаків.

Джерело матеріала
loader
loader