"Дніпро" зробив вражаючий камбек та став другим фіналістом Суперліги Favbet
"Дніпро" зробив вражаючий камбек та став другим фіналістом Суперліги Favbet

"Дніпро" зробив вражаючий камбек та став другим фіналістом Суперліги Favbet

Відбувся вирішальний третій матч півфінальної серії чемпіонату України з баскетболу у Суперлізі Favbet між "Дніпром" та "Черкаськими Мавпами", в якому визначився другий після БК "Рівне" фіналіст чемпіонату. Суперники обмінялися виїзними перемогами, а сьогоднішній поєдинок мав гостросюжетну лінію та завершився перемогою "Дніпра" з вражаючим камбеком - 78:73.

Доволi несподівано матч розпочався з потужного ривку Мавп 14:0 (!) у перші чотири з половиною хвилини. Підопічні Арема Сліпенчука у цей ігровий відрізок мали чудовий відсоток влучань з гри та 100-відсотковий показник (2 успішні спроби) з периметра. Стартовий заділ дозволив гостям впевнено забрати першу чверть – 28:15. При цьому Андрій Агафонов набрав 13 очок, додавши до цього доробку 6 підбирань.

На старті чверті N2 нарешті затяжний ривок вдався Дніпру - 7:0, що дозволило господарям паркету суттєво скоротити своє відставання. Однак на екваторі чверті Мавпи зуміли повернути собі +13 переваги. На велику перерву вони пішли у статусі фаворита протистояння – 41:24, а Андрій Агафонов за 20 хвилин оформив дабл-дабл: 22 очки + 11 підбирань. Водночас Дніпро всією командою у першій половині гри набрав лише на 2 очки більше, ніж Андрій.

У стартові три хвилини третьої чверті підопічні Володимира Коваля взагалі не могли відзначитись. Дніпро мав зробити камбєк з -19 і вже на екваторі чверті переможець регулярної першості скоротив своє відставання майже вдвічі. Проте гравцям Мавп вдалося трохи остудити запал дніпрян серійними влучаннями з периметра. На останню перерву вони пішли за +14 на свою користь.

Пауза перед вирішальною чвертю через повітряну тривогу затяглася на 40 хвилин і пішла на користь Дніпру, який стартував із ривку 8:0. Підопічні Володимира Коваля перехопили ініціативу і вже на 34-й хвилині зрівняли рахунок після точного триочкового кидка Максима Закурдаєва (58:58). Захисник Дніпра став справжнім героєм протистояння, набравши у заключній чверті 18 очок. Саме його влучання принесло дніпрянам перше лідерство у матчі, і саме Максим поставив переможну для своєї команди крапку у матчі.

Загалом в активі Максима Закурдаєва виявилося 22 очкиСтаніслава Тимофєєнка – 18Володимира Конєва – 17. У Мавп з великим відривом найрезультативнішим гравцем став Андрій Агафонов – 27 очок. Крім того, центровий черкаської команди здійснив 13 підбирань.

"Дніпро" зробив вражаючий камбек та став другим фіналістом Суперліги Favbet

У фінальній серії Дніпро зіграє з БК Рівне, а Черкаські Мавпи у "бронзовій" зустрінуться із Київ-Баскетом.

Суперліга. Плей-оф, 1/2 фіналу, третій матч

Дніпро, КСК "Шинник

"Дніпро — Черкаські Мавпи 78:73  (15:28, 9:13, 18:15, 36:17)

Джерело матеріала
loader
loader