Радіо «Культура» презентує дві прем’єри – готичний ретродетектив та радіодраму
Радіо «Культура» презентує дві прем’єри – готичний ретродетектив та радіодраму

Радіо «Культура» презентує дві прем’єри – готичний ретродетектив та радіодраму

15 квітня о 20:30 в ефірі прозвучить аудіокнижка-готичний ретродетектив «Таємне джерело», а 17 квітня о 21:00 – радіодрама «Шовкова пані».

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Ретродетектив від Андрія Кокотюхи «Таємне джерело» читатиме Денис Денисенко. Дія роману переносить слухачів у 1981 рік на Тернопільщину. За сюжетом, у селі Гайворон за корткий проміжок часу відбуваються три загадкові смерті. Усі троє загиблих були  партійними та комсомольськими діячами, а їхні смерті пов'язані із вживанням джерельної води. Чи був скоєний злочин, чи це проста необережність? Чи трапляться подібні загадкові випадки знову?

Продюсерка проєкту Світлана Свиридко зазначає, що цей твір буде до смаку прихильникам детективів та ретророманів, автор до кінця тримає інтригу і ніби робить читачів активними учасниками роману.

Радіодрама «Шовкова пані» створена за мотивами повісті Наталени Королеви «Без коріння».

Ролі виконують: українська акторка — Тетяна Кришталь; український актор, народний артист України — Василь Чорношкур; актор театру та кіно — Іван Шаран. Постановка Наталії Коломієць. 

 «Героїня історії “Шовкова пані” зустрічає містичну пані, яка уособлює янгола-охоронця, що своєю появою відводить лихо від героїні. Думаю, що в житті кожного з нас є янгол, чи просто стороння сила, дух, який з'являється у найважчий для людини час», — розповідає режисерка-постановниця Наталія Коломієць

 Фото: Суспільне

 

 

 

Читайте також
Влітку вийде книжка журналістки радіо «Культура» Олени Гусейнової
Радіо «Культура» презентує спецпроєкт «Щоденник Шевченка»
На радіо «Культура» відбудеться прем'єра проєкту «Львівський "Апостол": як постало українське друкарство»
На радіо «Культура» відбудуться дві прем’єри, приурочені до роковин повномасштабного вторгнення
На радіо «Культура» стартує новий проєкт «Як ми їмо: кухня воєнного повсякдення»
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader