Жителів Києва попередили про погіршення погоди
Жителів Києва попередили про погіршення погоди

Жителів Києва попередили про погіршення погоди

Про це повідомили в пресслужбі КМДА.

У Києві готові до погіршення погоди

За прогнозами синоптиків, у найближчі дні у столиці збережеться дощова погода з грозами. Підприємства КК "Київавтодор" готові до погіршення погодних умов та постійно розчищають свої балансові гідротехнічні споруди,
– йдеться в повідомленні КМДА.

Там зазначили, що у кожному районному КП ШЕУ працює бригада гідротехнічної служби, що виконує необхідний комплекс робіт з очистки зливоприймачів та оглядових колодязів від піску, побутового сміття тощо.

Так, фахівці Департаменту муніципальної безпеки КМДА закликають мешканців міста дотримуватись основних рекомендацій під час сильного дощу. Зокрема, вони рекомендують:

  • якщо сильний дощ застав вас на вулиці, за можливості оминайте великі дерева – гілки можуть становити велику небезпеку;
  • якщо ж під час сильного дощу ви знаходитесь за кермом автомобіля – перш за все необхідно зменшити швидкість.

"Київавтодор" також закликає водіїв бути обачними на дорогах. "У випадку виявлення місць підтоплень – звертатись до цілодобової диспетчерської за телефоном: 044-284-74-19", – додали в КМДА.

Гідрослужби "Київавтодору" готові до погіршення погодних умов / Фото КМДА

Також відомо, що у Дніпрі через негоду у посиленому режимі працюють енергетики. Так, вони готові до ліквідації наслідків ймовірних аварій у разі їхнього виникнення.

Там нагадали, що несприятливі погодні умови можуть призвести до падіння дерев та обриву проводів. "Будьте обережні, не нехтуйте правилами безпеки та не наближайтесь до ліній електропередач", – наголосили в ДТЕК.

Де очікувати погіршення погоди: коротко

  • До кінця доби 15 квітня очікуються грози. Також подекуди шквали 15 – 20 метрів на секунду. Це I рівень небезпеки, жовтий.
  • Синоптики прогнозують погіршення погоди в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях.
Теги за темою
прогноз погоди Дніпро
Джерело матеріала
loader
loader