Фінансова допомога від США: Піонтковський припустив, що це змінить для України
Фінансова допомога від США: Піонтковський припустив, що це змінить для України

Фінансова допомога від США: Піонтковський припустив, що це змінить для України

Російський публіцист зі Сполучених Штатів Америки Андрій Піонтковський сказав 24 Каналу, що наближення людей до Трампа та бажання отримати місце в його кабінеті після президентських виборів призводить до ворожих висловів проти України. Однак, швидше за все, рішення щодо допомоги Україні буде простим.

Трампісти не хочуть допомагати Україні

Пів року тому такий законопроєкт вже вносився Палатою, і тепер Сенат повинен його затвердити. Але трампісти не допустять голосування на "ура" найближчим часом щодо законопроєкту допомоги Україні.

Терміново буде прийнято рішення щодо Ізраїлю, а Україні скажуть, що "ви даремно Трампа ображали, він дуже добрий". Ви ж пам'ятаєте, при ньому дали перші "Джавеліни". Він запропонував дуже розумний план у вигляді кредитного проєкту. Для цього потрібно провести переговори з українською стороною тощо. Почнуться роботи, а через пів місяця виникнуть організаційні труднощі,
– зауважив Піонтковський.

За його словами, найрозумніші з трампістів кажуть, що зараз напружено працюють. А відверто говоритимуть, що Україна їм і Трампу не потрібна.

Припустимо, завтра чи протягом двох тижнів ці 60 мільярдів доларів будуть підтримані, але результати виборів у США нічого не змінять для нас,
– повідомив публіцист.

Він додав, що якщо приходить Трамп, він "душитиме Україну грубо і жорстко" і одразу скаже припиняти допомогу Україні. Якщо переможе Байден, продовжуватиметься та ж лінія Саллівана про припинення вогню, заборону передачі територій на користь Росії, жодні військові гарантії для України.

Приблизно за два місяці ситуація щодо війни Росії з Україною буде зрозуміла: або виправдаються найгірші прогнози, наприклад, генерала Сирського, або в Україні з'явиться НАТОвська армада за штурвалами та чудові українські льотчики. Кожен літак F-16, не кажучи вже про ті зразки, які перерахують, – фортеця ППО, що літає.

Ключове питання для вирішення війни в Україні – це зняття найбезглуздішого обмеження на громадянство пілотів, які пілотують у небі України сучасні НАТОвські літаки,
– підкреслив Андрій Піонтковський.

Допомога Україні від США: що відомо

  • 13 лютого Сенат Сполучених Штатів схвалив законопроєкт про міжнародну допомогу на суму 95,3 мільярда доларів, який включає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню. Документ передбачав понад 60 мільярдів доларів Україні.
  • Однак Палата представників, більшість з яких є республіканцями, досі не розглянула цей законопроєкт через Дональда Трампа, який критично висловлювався про нього.
  • Після зустрічі зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном Дональд Трамп зробив заяву, в якій повідомив, що не проти допомоги Україні, але вона не має бути "подарунком". Він підтримує ідею допомоги нашій державі у кредит, озвученою раніше республіканцями.
Теги за темою
США Гроші Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader