Переможниця другого сезону, а також екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати сирну паску з молочною глазурʼю.
Для приготування пухкої паски на сирному тісті "Мастер Шеф" Глінська використовує такі інгредієнти (на 4 пасочки приблизно по 320 г):
- сир кисломолочний 9% - 350 г
- масло вершкове - 180 г
- цукор - 180 г
- яйця - 4 шт.
- борошно - 270 г
- розпушувач - 10 г
- родзинки (можна брати такод цукати, сушену журавлину чи вишню) - 100 г
- ванільний цукор
- куркума - 1 г
Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
Щоб приготувати сирне тісто для паски, спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує борошно з розпушувачем, ванільним цукром і куркумою.
Мʼяке вершкове масло збиваємо міксером до посвітління та пишності (приблизно 3-5 хвилин). Після цього додаємо яйця, цукор та добре вимішуємо. Додаємо сир і знову вимішуємо.
Далі додаємо суміш сухих інгредієнтів і знову замішуємо до однорідності. У кінці додаємо до тіста попередньо промиті та просушені родзинки.
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська викладає готове тісто в паперові форми (діаметр і висота 9 см) на 2/3 їх висоти. Випікаємо паски в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 50-55 хвилин.
Щоб приготувати молочну глазур для паски, "Мастер Шеф" Глінська бере:
- молоко згущене - 150 г
- цукрова пудра - 40 г
- молоко сухе - 50 г
Просто змішуємо всі інгредієнти до однорідності та вкриваємо цією глазурʼю паски, коли вони повністю охолонуть. Прикрашаємо паски на власний смак.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.