На Херсонщині затримали одразу дев’ятьох членів “виборчкому” РФ
На Херсонщині затримали одразу дев’ятьох членів “виборчкому” РФ

На Херсонщині затримали одразу дев’ятьох членів “виборчкому” РФ


Усі вони входили до складу так званої “виборчої комісії № 826”, яку рашисти створили під час окупації Бериславського району.

СБУ затримала весь склад однієї з так званих “виборчих комісій”, яка діяла під час окупації Херсонщини. Йдеться про дев’ятьох колаборантів, пресслужба СБУ.

“Усі вони входили до складу так званої “виборчої комісії № 826″, яку рашисти створили у захопленому на той час Бериславському районі. Також встановлено особу очільниці псевдоустанови, яка наразі переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині території України”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що під час перебування на “посаді” “керівниця” організувала проведення незаконного референдуму щодо “приєднання” регіону до складу Росії.

“Щоб виконати вказівку Москви, колаборантка залучила дев’ятьох місцевих жителів, з яких потім сформувала повний склад “виборчкому”. За її вказівкою підлеглі масово агітували своїх односельчан підтримати фейковий плебісцит і “проголосувати” на користь кремля. Безпосередньо в день незаконного “референдуму” фігуранти робили дворові обходи приватних осель з “виборчими урнами” та фейковими бюлетенями”, – йдеться далі в повідомленні.

Коли Херсонщину почали визволяти від ворога, “голова виборчкому” втекла разом з окупантами на лівобережжя Херсонщини, а її підлеглі залишилися на правому березі і «залягли на дно», сподіваючись уникнути правосуддя.

Усім дев’ятьом затриманим повідомлено про підозру в колабораційній діяльності, участі в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території. Їм загрожує до 10 років тюрми.

Колишній “голові виборчкому” заочно повідомлено про підозру за цією ж статтею Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що суд виніс вирок депутату-комуністу, що навів ракетний удар по Запоріжжю. Зловмисника ще у 2001 році засудили до шести років тюрми за планування державного перевороту в Україні.



Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader
loader