Не депортують з країни: Польща продовжить захист українських біженців, — голова МВС
Не депортують з країни: Польща продовжить захист українських біженців, — голова МВС

Не депортують з країни: Польща продовжить захист українських біженців, — голова МВС

Ті українці, які не матимуть паспортів, підлягатимуть тимчасовому захисту. Польща не передаватиме їхні дані, у тому числі Україні, заявив міністр внутрішніх справ країни.

Польща не буде депортувати українців із простроченими документами. Країна продовжить тимчасовий захист українських біженців. Зокрема, це стосується й тих, хто не матиме паспорта. Про це заявив глава польського МВС Марцін Кєрвінський в ефірі TVN24, повідомляє RMF24.

Він нагадав, що наразі тимчасовий захист діє до 30 червня, утім польська влада готує його продовження.

"Ми знайдемо спосіб, щоб розв'язати цю проблему. Нам треба діяти мудро і раціонально. Всі речі, які стосуються українців у Польщі прописані в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня. Ті, хто не матимуть паспортів будуть підлягати тимчасовому захисту", — сказав Кєрвінський.

Він додав, що рішення розроблятиме заступник міністра Мацей Дущик. Він також зазначив, що Польща не ділиться даними про біженців, які перебувають у Польщі, у тому числі з українською стороною.

Нагадаємо, 25 квітня міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш не виключив, що військовозобов'язаних українців можуть депортувати. А українцям мобілізаційного віку не продовжать право на перебування в країні.

У Польщі можуть змінитися правила надання пільг українцям. Згідно з нововведенням, громадяни України будуть зобов'язані пред'явити дійсний паспорт, щоб отримати пільги у Польщі. За прогнозами, 80% пільг для українських біженців можуть стати недоступними.

Теги за темою
паспорт
Джерело матеріала
loader
loader