Ситуація на фронті має тенденцію до загострення, - Сирський
Ситуація на фронті має тенденцію до загострення, - Сирський

Ситуація на фронті має тенденцію до загострення, - Сирський

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський взяв участь у 21-му засіданні у форматі "Рамштайн". Він висловив вдячність учасникам засіданні та особисто очільнику Пентагону Ллойду Остіну за послідовну підтримку наших держави і війська. Про це він написав в своєму Телеграм-каналі.

За словами Сирського, він також поінформував учасників коаліції про складну оперативно-стратегічну обстановку, яка має тенденцію до загострення, спеціфіку здійснення ворогом ударів по енергетики, а також про потреби ЗСУ.

 Рамштайн

"Я в свою чергу поінформував учасників коаліції про складну оперативно-стратегічну обстановку, яка має тенденцію до загострення; специфіку здійснення противником авіаударів по об‘єктах енергетичної інфраструктури; про наші нагальні потреби в ракетах, боєприпасах, озброєнні, військовій техніці та ключову роль їх своєчасного надходження", - розповів Сирський.

Як пише ZN.UA, Австралія готує для України новий пакет допомоги на $100 млн. Половина суми піде на велику партію ПЗРК, понад 30 млн доларів — на безпілотники. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками зустрічі із міністром оборони Австралії Річардом Марлзом.

"Крім того, Австралія передасть Україні боєприпаси класу "повітря-земля".
Загалом підтримка Австралією України вже складає понад $655 млн, з них 540 млн — це саме військова допомога. Надзвичайно цінуємо таку солідарність австралійського народу з Україною", — написав Шмигаль.

Про нові пакети допомоги за підсумками 21 засідання "коаліції Рамштайн" також оголосили інші країни:

Бельгія — ракети для систем ППО із власних запасів і 200 мільйонів євро для участі в німецькій ініціативі щодо пошуку систем протиповітряної оборони.

Канада — $2,2 млн на виробництво українських дронів, додаткові $9,5 млн на ініціативу Чехії щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України, а також 900 безпілотників SkyRanger.

Іспанія — медикаменти, аптечки, 120-мм й 155-мм боєприпаси та ракети до ЗРК Patriot.

Упродовж наступних двох місяців — легкі та важкі кулемети, захищені логістичні машини, БМП, протитанкові засоби та гаубиці.

Сполучені Штати — $6 млрд на закупівлю озброєнь для України, зокрема, ракет до Patriot і NASAMS, а також 155-мм та 152-мм снарядів.

Нагадаємо, уночі окупанти обстріляли енергооб'єктив Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській областях. З початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК були обстріляні понад 170 разів.

Джерело матеріала
loader
loader