"Залишилась без нічого": 98-річна українка пройшла 10 км фронту без їжі й води
"Залишилась без нічого": 98-річна українка пройшла 10 км фронту без їжі й води

"Залишилась без нічого": 98-річна українка пройшла 10 км фронту без їжі й води

Будинок, який Лідія Степанівна своїми руками побудувала в Очеретиному, зруйнувала Росія. Літня жінка розповіла, що в селищі "страшне що робиться".

Літня жінка пройшла 10 кілометрів, тікаючи від російських окупантів з селища Очеретине. Деталями 29 квітня поділилась пресслужба поліції Донецької області.

Іти на тлі небезпеки запропонувала невістка, але в дорозі так вийшло, що родичі розділилися. Лідія Степанівна під обстрілами подолала увесь фронт, пройшовши приблизно 10 кілометрів.

"Відважній жінці надано всю необхідну допомогу, зараз вона перебуває у відносній безпеці", — запевнили у поліції.

Будинок, збудований Лідією Степанівною власноруч, зруйнований російськими окупантами. Рідні жінки зазнали поранень.

98-річна українка йшла пішки цілий день, не маючи їжі та води. Вона декілька разів падала та, як сама каже, "засинала". У подоланні великої відстані літній жінці допомагали дві палиці. Попри бої та удари вона дивом не отримала навіть травм.

Вже надвечір втомлену Лідію Степанівну помітили військові. Поліція доставила її у шелтер для евакуйованих.

Згодом з’ясувалося, що син літньої жінки разом з дружиною теж вийшли з окупованих територій та перебувають у лікарні. Поліціянти зв’язалися з онучкою Лідії Степанівни, яка має за нею приїхати.

"Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилась без нічого. Ота війна така не була", — розповіла українка.

Вона підкреслила, що тоді жодна хата не згоріла, а нині й дерева повиривало з коренем. В Очеретиному "страшне що робиться", усе згоріло.

Нагадаємо, 24 квітня у Донецькій ОВА повідомили, що з селища Очеретине пішки вийшов 88-річний українець Іван Якович. Чоловік ішов усю ніч, маючи лише один рюкзак з речами й пенсійним посвідченням.

26 квітня з жителем Донеччини поспілкувались журналісти. Він розповів, що йшов понад шість годин. Чоловік зізнався, що останньою краплею стало, що загарбники змушували взяти російський паспорт.

Теги за темою
поліція Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader