США запровадили новий масштабний пакет санкцій проти ВПК Росії: охоплює майже 300 суб'єктів
США запровадили новий масштабний пакет санкцій проти ВПК Росії: охоплює майже 300 суб'єктів

США запровадили новий масштабний пакет санкцій проти ВПК Росії: охоплює майже 300 суб'єктів

Сполучені Штати "разом з багатьма міжнародними партнерами" оголосили про введення санкцій проти понад 300 суб'єктів в межах РФ та за її кордонами. Серед них підприємства, які надавали допомогу Росії у закупівлі необхідних для війни проти України технологій.

Як заявив Мінфін США, ці санкції направлені "на погіршення військово-промислової бази Росії та протидію підтримки РФ третіми країнами". Зокрема, під обмеження потрапили підприємства ВПК РФ, що працюють за програмами з хімічної та біологічної зброї, а також фізичні та юридичні особи, які за кордонами РФ допомагають Москві купувати компоненти для виробництва зброї.

Так, під дії санкції потрапили авіакомпанія "Побєда", 16 морських суден, понад 250 юридичних та 29 фізичних осіб. Обмеження також застосували проти автозаводу "Урал", Брянського автозаводу, заводу "Протон", 48-го науково-дослідного інституту міноборони Росії та Томського електротехнічного заводу.

З числа закордонних, під санкції потрапили підприємств з Туреччини, Китаю, Словаччини, Бельгії та Киргизстану. Зазначається, що вони допомагали Росії обходити західні обмеження.

Окремий блок санкцій США спрямовано проти основних російських імпортерів бавовняної целюлози, нітроцелюлози та ключових її компонентів, що є прекурсорами вибухових речовин. Серед них є постачальникі цих товарів із Китаю.

Також вжили заходів щодо обмеження діяльності енергетичного, металургійного та гірничодобувного секторів Росії та ввели додаткові санкції у зв’язку зі смертю російського опозиціонера Олексія Навального.

Як повідомляв OBOZ.UA, політика Сполучених Штатів у питаннях санкцій проти Росії через її вторгнення в Україну не змінилася. Про це заявив заступник речника Держдепу Ведант Пател, коментуючи інформацію щодо послаблення санкцій США проти російських банків. 

Раніше Мінфін США оголосив про послаблення обмежень проти групи російських банків. Згідно з ліцензією Управління з контролю за іноземними активами, заборона на операції з підсанкційними банками РФ буде знята до 1 листопада 2024 року. Захід торкнеться центробанку Росії і ще 9 фінустанов

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader