В Україні хотіли нажитись на допомозі для Сил оборони: причетним до цієї схеми загрожує смішне покарання
В Україні хотіли нажитись на допомозі для Сил оборони: причетним до цієї схеми загрожує смішне покарання

В Україні хотіли нажитись на допомозі для Сил оборони: причетним до цієї схеми загрожує смішне покарання

Державна митна служба повідомила, що група зловмисників спробувала незаконно реалізувати сім автомобілів, які були доставлені до України як гуманітарна допомога для потреб Збройних Сил. Ці транспортні засоби були призначені для військових, але зловмисники намагались продати їх на території Київської області. Повідомлено, що злочинці навіть вже знайшли потенційних покупців, які прибули для вибору автомобіля.

Про це повідомили у Державній митній службі.

У результаті було викрито сім випадків намагання незаконного комерційного продажу автомобілів, які були імпортовані в Україну як гуманітарна допомога, без сплати відповідних податків. Серед цих транспортних засобів були вживані автомобілі таких відомих марок, як Volvo, BMW, Nissan, Mercedes-Benz, Volkswagen, а також два Opel. Місцевий мешканець з Бучанського району Київщини намагався реалізувати їх через оголошення про продаж.

За даними електронної бази даних митниці, вказані транспортні засоби були привезені до України у квітні 2024 року як гуманітарна допомога. Ймовірно, це було зроблено для уникнення сплати податків на ці автомобілі, оскільки "транспортні засоби, визначені як гуманітарна допомога, звільняються від оподаткування при ввезенні на митну територію України".

"Оскільки громадянин використав автомобілі в інших цілях, аніж ті, у зв'язку з якими були надані пільги, мало місце ухилення від сплати митних платежів. Київською митницею складено 7 протоколів про порушення митних правил", – повідомили у Держмитній службі.

Наразі автомобілі були вилучені як докази. За даними Національної поліції, особам, причетним до цих дій, загрожує штраф у розмірі "від 50 до 150% несплаченої суми митних платежів".

Останні новини України:

Також писала Politeka, проведено обшуки в рамках розслідування можливої закупівлі озброєння за завищеними цінами.

Теги за темою
Корупція
Джерело матеріала
loader