На трьох напрямках загострилася ситуація: де на сході тривають запеклі бої
На трьох напрямках загострилася ситуація: де на сході тривають запеклі бої

На трьох напрямках загострилася ситуація: де на сході тривають запеклі бої

Російські військові намагаються штурмувати позиції українських військових за допомогою різного виду озброєння — артилерії, танків, БПЛА й авіації, розповів речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

Найгарячішими напрямками на фронті є Бахмутський, Авдіївський і Новопавлівський. За словами речника оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назара Волошина, окупанти намагалися прорвати лінію фронту. Про це він повідомив під час телемарафону.

"Обстановка відносно загострилася, тривають важкі бої", — сказав Назар Волошин.

Він наголосив, що ситуація на фронті контролюється українськими військовими. Натомість окупанти намагаються перехопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту.

Важливо "Травень буде непростий": чи буде наступ ЗС РФ у Харківській і Дніпровській областях, — ГУР

Волошин розповів, що окупанти зосередили основні зусилля на декількох напрямках, створивши певну перевагу в силах і засобах. Проте по всьому фронту ворог не припиняє активно атакувати, на деяких ділянках мав тактичні успіхи.

Російські військові не полишають спроб штурмувати позиції ЗСУ. Для цього противник використовує всі види озброєння, а саме артилерію, танки, безпілотні літальні апарати й авіацію, яка завдає шкоди інфраструктурі.

Речник ОСУВ додав, що мета окупантів — вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, 2 квітня речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин розповів, що на російські військові концентрували удари по районах населених пунктів Стельмахівка й Берестове на Купʼянському напрямку. Проте ЗСУ покращили своє тактичне становище біля Синьківки, на північ від Купʼянська та в районі Серебрянського лісництва.

Того ж дня стало відомо, що поблизу одного з сіл у Донецькій області українські військові знищили 42 ворожі танки та бронемашини. Це вдалося зробити бійцям 58-ї бригади разом з підрозділами окремої президентської бригади ім. гетьмана Богдана Хмельницького, 762-ю бригадою охорони Державної спеціальної служби транспорту.

Теги за темою
Збройні сили України Донбас Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader