Україна отримає від США нові ударні дрони з вогнепальною зброєю та ракетами
Україна отримає від США нові ударні дрони з вогнепальною зброєю та ракетами

Україна отримає від США нові ударні дрони з вогнепальною зброєю та ракетами

Компанія Feloni Aero оголосила про запуск своєї останньої лінійки озброєних безпілотників, спрямованих на посилення обороноздатності України. Зокрема, ЗСУ отримають дрони з вогнепальною зброєю, а також варіацію з протитанковою ракетою.

Нові дрони для України

Після того, як США ухвалили законопроєкт про допомогу Україні, компанія Feloni Aero оголосила про готовність надати "передові рішення для покращення інфраструктури безпеки". Зокрема, наразі розробляються два варіанти безпілотників – БпЛА Felon 1.0, який озброєний 5,56 мм гарматою та БпЛА FelonX, оснащений протитанковою ракетою Spike.

Використовуючи технологію міліметрових хвиль, ці системи пропонують безпрецедентну точність і ефективність у виявленні, відстеженні та нейтралізації несанкціонованих безпілотників. Ця передова технологія дозволяє швидко реагувати на потенційні загрози, захищаючи критично важливу інфраструктуру, громадські заходи і військові об'єкти від вторгнень зловмисних дронів,
– йдеться у повідомленні.

Як виглядає розробка Feloni Aero / Defence Industry Europe

У компанії зазначили, що з огляду на зростання геополітичної напруженості, важливість стратегічного партнерства та технологічних інновацій у сфері оборони неможливо переоцінити. Там додали, що Feloni Aero продовжує співпрацю з урядами та оборонними відомствами всього світу задля зміцнення національної безпеки та збереження глобальної стабільності.

БпЛА та війна в Україні

  • Командир роти ударних дронів "Орден Сантьяго" Ігор Луценко повідомив, що в Україні створюють жіночий підрозділ БпЛА. Набір у нього здійснюватимуть за конкурсом. Досвід є перевагою, однак зовсім не обов'язковий.
  • Німецький виробник дронів Quantum Systems оголосив про відкриття нового заводу в Україні. Ця компанія постачає дрони для ЗСУ ще з 2022 року. Завод планує до кінця року поставити в Україну 500 дронів, а загальна продуктивність нового заводу досягне 1000 одиниць на рік.
  • Водночас Україна нарощує й власне виробництво. Як повідомляє видання The Economist, найкраща з нових моделей українських БпЛА може пролітати 3000 кілометрів і здатна досягти Сибіру. Раніше про подібні успіхи говорив і Данілов, назвавши дрони "Український рій імені Руста".
Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader