Дружина Григорія Решетніка цьогоріч уперше вирішила приготувати паску з сирного тіста та поділилася з українцями простим, швидким і дуже смачним рецептом.
"Знайшла в телеграм простий рецепт і спробувала її приготувати", – розповіла Христина Решетнік.
Для приготування смачної сирної паски Христина Решетнік бере такі інгредієнти (у розрахунку на три маленькі пасочки):
- кисломолочний сир 5-9% - 350 г
- яйця - 3 шт.
- дрібка солі
- цукор - 150 г
- вершкове масло (розтоплене) - 60 г
- цедра лимона або апельсина
- ванілін
- сухофрукти - 130 г
- борошно - 230 г
- розпушувач - 15 г
Сир Христина Решетнік збиває блендером до однорідної консистенції.
В окремій мисці змішуємо яйця, цукор і сіль, збиваємо цю суміш до піків. Додаємо розтоплене вершкове масло, кисломолочний сир, апельсинову чи лимонну цедру та ванілін, перемішуємо до однорідності.
Борошно дружина Григорія Решетніка просіює та змішує з розпушувачем, додає його до сирної маси та замішує однорідне тісто. У кінці додаємо попередньо промиті та просушені сухофрукти та знову перемішуємо.
Цього тіста Христині Решетнік вистачило на 3 маленькі пасочки. Викладаємо тісто в форми та добре утрамбовуємо, залишаючи 2-3 см до верху.
Випікаємо сирні паски в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 40-45 хвилин. Прикрашати пасочки треба вже тоді, коли вони повністю охолонуть.
Останні новини України:
Як приготувати дивовижні сирники на сніданок: рецепт і хитрощі кулінара.
Сумська показала, як оригінально приготувати яєчню на сніданок: за лічені хвилини.
Рецепт ніжних оладок на сніданок: майже без борошна.