Вологі серветки – зло для телефону: чим ще й чому його не можна очищати
Вологі серветки – зло для телефону: чим ще й чому його не можна очищати

Вологі серветки – зло для телефону: чим ще й чому його не можна очищати

Хімія негативно позначається на зовнішніх та внутрішніх деталях смартфона

Щоб телефон довше прослужив, його потрібно не тільки правильно заряджати, але й за ним потрібно правильно доглядати.

Мало хто знає, але смартфон не можна протирати вологими серветками та навіть антисептиком. На порталі Itsider розповіли чому це небезпечно для гаджета.

У сучасному світі люди практично живуть із телефоном у руках: дивляться відео за вечерею, грають в ігри під перекушування або просто чіпають непомитими руками. Від усього цього гаджет, звісно, брудниться. Але для його очищення краще не використовувати вологі серветки.

По-перше, вони можуть пошкодити захисне покриття екрана, тому що в їх просоченні міститься спирт та інші добавки. Як результат – знижується блиск екрана і він навіть може помутніти.

По-друге, якщо між корпусом та екраном є щілини, то волога може потрапити усередину. Через це може статися коротке замикання або пошкодження електроніки всередині.

До того ж не можна протирати екран телефону та його корпус антисептиком, засобом для миття посуду, рідким милом та іншими засобами. У них містяться агресивні хімікати та абразивні речовини.

Також "Телеграф" розповідав про те, чи безпечно заряджати телефон від ноутбука. Як правило, зарядки цих гаджетів можуть мати різну напругу.

Джерело матеріала
loader
loader