"Не будуть призвані": у Раді розповіли, хто зараз стоїть у черзі в ТЦК і СП
"Не будуть призвані": у Раді розповіли, хто зараз стоїть у черзі в ТЦК і СП

"Не будуть призвані": у Раді розповіли, хто зараз стоїть у черзі в ТЦК і СП

За словами секретаря оборонного комітету Романа Костенка, найближчим часом планується розвантажити військкомати за допомогою електронного комітету. Водночас оновлювати дані поспішають здебільшого ті, хто не буде призваний на службу.

Мобілізація в Україні триває і по всій країні почали формуватися довжелезні черги до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Водночас, здебільшого не йдеться про тих людей, які будуть мобілізовані. Секретар Комітету Верховної Ради з національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Голосу" Роман Костенко в коментарі телеканалу "Ми — Україна" розповів про нюанси.

За його словами, основна маса людей, які почали "оточувати" військкомати для поновлення даних під час мобілізації в Україні, це ті, які мають бронь від призову або ж відстрочку. Відповідно, йдеться не про майбутніх мобілізованих.

"Зараз прийшли в ТЦК, в основному, оновлювати дані, які мають бронь або якісь питання по здоров'ю, які впевнені, що вони практично не будуть призвані. Тому, це питання, яке ми обговорювали на комітеті. Це питання, яке потрібно буде піднімати", — каже Роман Костенко.

Окремо представник оборонного комітету додав, що найближчим часом частину навантаження буде перенесено на електронний кабінет. Він дасть можливість громадянам оновлювати дані під час мобілізації у 2024 році дистанційно.

До цього нововведення поки що є певні зауваження, однак загалом, з ним можна буде працювати, коли у призовників з'явиться доступ. Водночас, навіть після цього громадянам доведеться особисто відвідати територіальні центри комплектування.

Нагадаємо, 7 травня повідомлялося, як ТЦК працюють на блокпостах для вручення повісток. Відомо, що якщо чоловік намагається втекти від воєнкома, який патрулює на блокпосту, на допомогу кличуть поліцейських. Крім того, складають протокол про відмову від повістки під час мобілізації в Україні.

Теги за темою
Збройні сили України Верховна Рада
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader