Що робити, якщо телефон не бачить SIM-картку: покрокова інструкція
Що робити, якщо телефон не бачить SIM-картку: покрокова інструкція

Що робити, якщо телефон не бачить SIM-картку: покрокова інструкція

Якщо на вашому Android-телефоні часто з'являється повідомлення "SIM-карта не виявлено", не варто панікувати. Ця проблема досить поширена, але є кілька способів її вирішення.

Перевірте положення сімки в лотку. Правильне спрямування SIM-картки відображається на лотку. Багато людей припускаються помилки, вставляючи SIM-картку неправильно, що може призвести до неможливості її виявлення телефоном.

Також варто перевірити положення самого лотка SIM-картки. Хоча навряд чи ви зможете вставити лоток неправильно, варто переконатися, що він правильно встановлений. Обережно вставте шпильку в отвір, щоб вийняти лоток, і переконайтеся, що SIM-картка встановлена ​​правильно, без зайвого тиску.

Перевірте справність SIM-картки. Спробуйте використати її в іншому мобільному пристрої, щоб визначити, чи немає проблеми саме з нею. Зверніться також до оператора мобільного зв'язку, щоб переконатися, що SIM-картка активна та працює коректно.

Якщо проблему не вирішено, перевірте гніздо SIM-картки на телефоні. Він може бути забруднений пилом чи пошкоджено. Обережно протріть його та перевірте, чи не зламався затискач, якщо у вас смартфон зі змінною батареєю. Якщо в отвір потрапив великий пил, спробуйте акуратно видалити його пінцетом, а потім продуйте отвір стисненим повітрям.

Також переконайтеся, що ви не випадково не включили режим "У літаку" на вашому телефоні, оскільки це може призвести до вимкнення SIM-картки.

Читайте також:

Як виявити програму з Росії у своєму телефоні: інструкція від кіберфахівців

Як зарядити телефон, якщо вдома немає світла: корисні хитрощі

Це врятує ваш смартфон від перегріву: прості правила, які не всі знають

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader