Шахраї в Україні націлилися на геймерів: як через ігри можна потрапити у пастку
Шахраї в Україні націлилися на геймерів: як через ігри можна потрапити у пастку

Шахраї в Україні націлилися на геймерів: як через ігри можна потрапити у пастку

Любителі онлайн-ігор також страждають від шахрайства, адже їх легко заманити у пастку приємними на словах пропозиціями

Геймерам доводиться страждати від атак хакерів та аферистів не менше, ніж власникам пухких гаманців. Зловмисники вміють маніпулювати емоціями та використовувати бажання людей на власну користь. У випадку з поціновувачами комп’ютерних ігор ефективними стратегіями обману є фішинг і реклама з пропозиціями посилити акаунт або отримати безплатну зброю.

Сайт Новини Pro розповідає, як шахраї націлилися на геймерів і що захистить від кібератак.

Крадіжка віртуальних цінностей і грошей

Чим найбільше хваляться любителі онлайн-ігор? Розвиненим акаунтом, сильними персонажами, дорогими обладунками та іншими віртуальними інструментами, які полегшують проходження гри. Досить популярним способом заробітку в Україні є продаж облікових записів, особливо з потужними героями чи великим набором предметів.

Тож не дивно, що шахраї, націлюючись на геймерів, користуються їхніми слабкими місцями та пропонують ігрові подарунки, бонуси, допомогу в посиленні акаунту тощо. Зазвичай вони застосовують такі канали розповсюдження фішингових оголошень:

  • рекламні сповіщення в Інтернеті;
  • спеціалізовані групи в соціальних мережах і канали в месенджерах;
  • повідомлення від знайомих, сторінки яких попередньо зламали.

Як результат – геймер ведеться на красиві слова, клікає на посилання у пості та потрапляє на фальшивий сайт, який за дизайном схожий на популярну комп’ютерну гру. Від нього вимагають лише ввести логін і пароль від особистого облікового запису, але ці дані потрапляють до аферистів.

З ними вони можуть змінити налаштування безпеки та спосіб відновлення, що є критичною ситуацією для збереження акаунту і всього віртуального вмісту. А якщо до нього були під’єднані банківські картки, то доведеться попрощатися зі справжніми грошима на рахунку.

Як геймерам захиститися від шахраїв

Базові правила фінансової грамотності та безпеки в Інтернеті повинні знати всі українці. По-перше, не можна клікати на сумнівні посилання, навіть отримані нібито від друзів. А в разі переходу – перевіряти оригінальні сторінки компаній, щоб упевнитися у справжності сайту.

По-друге, бажано вигадати складні унікальні паролі до кожного акаунту, в жодному разі не передаючи їх стороннім особам. Плюс треба завжди виходити з облікового запису після завершення гри. Для максимізації безпеки варто підключити в налаштуваннях двохфакторну автентифікацію.

І звісно, якщо ви натрапили на пропозицію в Інтернеті про гроші чи віртуальні бонуси задарма, оминайте їх стороною. Бо майже зі стовідсотковою ймовірністю це буде спроба шахраїв наживитися на довірливих геймерах.

Джерело матеріала
loader
loader