На які житлові пільги можуть розраховувати кияни учасники бойових дій
На які житлові пільги можуть розраховувати кияни учасники бойових дій

На які житлові пільги можуть розраховувати кияни учасники бойових дій

Кияни які служать або служили у ВСУ та приймали участь у бойових діях мають певні пільги.

Найвідоміші з них це можливість безоплатно користуватися громадським транспортом, лікуватися, субсидії на оплату комунальних послуг.

Так військовослужбовці, які стали особами з інвалідністю під час проходження служби та їхнім сім’ям надається 50-відсоткова знижка на комунальні послуги. Також знижку на оплату комуналки мають члени сімей загиблих захисників.

Також для українців з посвідченням УБД діє 50% пільга на капітальний та поточний ремонти будинків чи квартир. Крім того вони мають право першими вступати до житлово-будівельних та гаражних кооперативів, стоянок та садових товариств.

Дуже мало хто знає про інші житлові пільги. Наприклад, про 75-відсоткову знижку за користування житлом. Аналогічну за розміром знижку на оплату комунальних послуг (газ, електроенергія) і скрапленого балонного газу для побутових потреб. А також 75% знижку на паливо, зокрема рідке, для тих, хто проживає в будинках, що не мають центрального опалення.

Військові мають пільги при отриманні позики на будівництво або ремонт житла, приєднання до інженерних мереж, а також на зведення або придбання дач та облаштування садових ділянок. Таку позику можна погашати протягом десяти років, починаючи з п'ятого року після закінчення будівництва.

Як писала раніше Politeka, українців попередили про масове відключення світла: о котрій годині чекати.

Також Politeka повідомляла, що ухвалено ще один закон про мобілізацію: кого з українців відправлять до армії.

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader