Цілком схоже на провокацію Росії, – РНБО про обвалення будинку в Бєлгороді
Цілком схоже на провокацію Росії, – РНБО про обвалення будинку в Бєлгороді

Цілком схоже на провокацію Росії, – РНБО про обвалення будинку в Бєлгороді

Керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України пояснив, хто насправді може стояти за атакою на будинок у Бєлгороді. Адже інцидент Росія може використовувати у своїх цілях.

Хто міг підірвати будинок в Бєлгороді

Будинок у Бєлгороді схоже підірвали. На відео з камер не видно падаючих об'єктів. Відповідно, всі звинувачення росіян в обстрілі Силами оборони наразі не відповідають дійсності,
– заявив очільник ЦПД Андрій Коваленко.

Він пояснив, що цей вибух дуже схожий на провокацію Росії, або інформаційну провокацію з роздування ситуації, щоб виправдати подальші удари по житлових будинках українських міст.

"Також це міг бути побутовий вибух, який російська пропаганда зараз викручує в обстріл будинку у власних інтересах", – заявив очільник Центру протидії дезінформації РНБО.

Вибух у Бєлгороді
Який вигляд має будинок після вибуху / Фото росЗМІ

До речі, на опублікованих відео та фото помітно, що вибух, ймовірно, був зсередини. Окрім того, багато вікон у пошкодженому будинку вибухова хвиля не вибила.

Що відомо про вибух у Бєлгороді

  • Орієнтовно об 11:30 у російському Бєлгороді пролунав вибух, який зруйнував цілий під'їзд будинку. Вороги відразу ж звинуватили в атаці ЗСУ.
  • Російське міноборони написало, мовляв, "впали" уламки однієї зі збитих ракет ТРК "Точка-У". Українська сторона ці дані не коментувала.
  • Проте росіяни неодноразово скидали свої ж ФАБи на Бєлгородщину, знищуючи будинки росіян та ранячи жителів.
Джерело матеріала
loader
loader