В Одесі пройшло відкрите тренування з баскетболу для ветеранів на візках
В Одесі пройшло відкрите тренування з баскетболу для ветеранів на візках

В Одесі пройшло відкрите тренування з баскетболу для ветеранів на візках

В Одесі 12 травня провели тренування з баскетболу на візках для ветеранів з Одеської, Миколаївської та Київської областей.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами керівника центру реабілітації реконструктивної хірургії міської клінічної лікарні Василя Рибака, головна мета тренувань - повернення воїнів до повноцінного життя.

В Одесі пройшло відкрите тренування з баскетболу для ветеранів на візках - Фото 1 Відкрите тренування з баскетболу для ветеранів на візках в Одесі / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

«Пріоритетним напрямком розвитку реабілітації є розвиток адаптивних видів спорту. Наша мета – повернути людину до якісного життя, до суспільства. Для цього ми заручилися підтримкою фахівців з федерацій баскетболу, боксу, легкої атлетики тощо і проводимо тренування. Також проводимо тренування на базі біля моря. Спорт - найефективніший вид реабілітації», - зазначив Рибак.

Десантник 81-ї Слобожанської бригади Сергій Коцюба зазнав поранення у 2022 році на Луганщині, переніс два протезування.

«Гра допомагає в моральному плані. Це фізична і моральна розрядка. Сам на візкуі я сидів один раз - у клініці. Виїхав на вулицю, а заїхати назад уже не зміг. З того часу не сідав у візок. А в грі - це неймовірні емоції», - сказав Коцюба.

Геннадій Спінов служив у 37-й бригаді морської піхоти, під час штурму дістав мінно-вибухову травму.

«Спорт дуже потрібен, дуже подобаються тренування. Так, я можу грати в баскетбол і стоячи, але у візку цікавіше», - поділився ветеран.

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькому відбулись адаптивні змагання серед ветеранів «Сильні України»

Теги за темою
Одеса Баскетбол
Джерело матеріала
loader
loader