Водіям назвали іномарки із найпроблемнішими "автоматами": список
Водіям назвали іномарки із найпроблемнішими "автоматами": список

Водіям назвали іномарки із найпроблемнішими "автоматами": список

Незважаючи на популярність автоматичних коробок перемикання передач (АКПП), які швидко завоювали ринок, замінивши механічні трансмісії, водії часто скаржаться на їхню крихкість і чутливість.

Фахівці автомобільної галузі виділили два типи АКПП, які встановлюються на популярні моделі автомобілів і викликають найбільше нарікань серед власників, передає Твоя Машина.

Перша проблемна трансмісія - DP0 (AL4), яка використовується в автомобілях марок Renault, Citroen і Peugeot. За словами механіків, термін служби цієї коробки обмежений пробігом у 250 000 км, після чого вона потребує ремонту. Недоліки конструкції та невисока довговічність роблять авто з цією АКПП небажаними для придбання.

Другою проблемною трансмісією є GM 6T30/40, яка встановлюється на автомобілі Chevrolet Cruze, Aveo, Cobalt, а також деякі моделі Opel. Хоча ця коробка передач має довший термін служби, вона також схильна до частих поломок. Експерти не рекомендують купувати машини з цією АКПП через потенційні проблеми.

Водіям назвали іномарки із найпроблемнішими "автоматами": список - Фото 1
Chevrolet Aveo

Під час вибору автомобіля з автоматичною коробкою передач варто звернути увагу на репутацію конкретної моделі АКПП. Перед покупкою бажано ознайомитися з відгуками власників і порадитися з досвідченими механіками.

Регулярне обслуговування, зокрема заміна масла в АКПП згідно з рекомендаціями виробника, може продовжити термін служби трансмісії та запобігти дорогому ремонту. Крім того, варто уникати агресивного стилю водіння, який може призвести до передчасного зносу компонентів АКПП.

Нагадаємо, деякі українці можуть пройти безкоштовне навчання в автошколі: які документи потрібні.

Також АЗС оновили ціни на бензин, дизель та автогаз 10 травня.

Джерело матеріала
loader
loader