Інженери створили надшвидкий дрон, який досяг 480 км/год
Інженери створили надшвидкий дрон, який досяг 480 км/год

Інженери створили надшвидкий дрон, який досяг 480 км/год

БПЛА Peregrine 2 встановив світовий рекорд, отримав звання найшвидшого саморобного дрона у світі та потрапив до Книги рекордів Гіннеса.

Інженери-аматори з Південної Африки, Майк і Люк Белли, розробили дрон, який встановив світовий рекорд — БПЛА зміг розігнатися до 480 км/год і перевершив безпілотник від Dutch Drone Gods. Про цей проєкт пише Interesting Engineering.

Цікаво, що розробники змогли створити БПЛА з видатними аеродинамічними показниками, не маючи можливості протестувати пристрій в аеродинамічній трубі. Проте їхній безпілотник потрапив до Книги рекордів Гіннеса, побивши рекорд, встановлений БПЛА від інженерів із Нідерландів — Dutch Drone Gods. Тоді літальний апарат розігнався до 350 км/год.

Корпус дрона, який отримав назву Peregrine 2, майстри надрукували на 3D-принтері. Під час випробувань пристрій загорівся, тому всі роботи довелося починати заново. Змінивши конструкцію і використавши дроти з кращою ізоляцією, дрон знову випробували. Усе пройшло чудово, проте швидкість не була настільки високою, як очікували Белли.

Розробники продовжували вдосконалювати Peregrine 2. Після місяців напруженої роботи вони нарешті запустили свій дрон у присутності кількох незалежних свідків. У підсумку БПЛА розвинув швидкість 480,23 км/год і встановив світовий рекорд, зафіксувавши його за допомогою своєї бортової камери. Зазначимо, що максимальна швидкість російського дрона "Ланцет", згідно із заявами російських інженерів, становить 300 км/год.

Маючи на борту невелику камеру, Peregrine 2 також став найшвидшим у світі дроном із камерою, що легко літає зі швидкістю понад 258 миль (400 км) на годину.

Джерело матеріала
loader
loader