Розробники обдурили: старі смартфони Samsung не порозумнішають, отримавши ШІ, — ЗМІ
Розробники обдурили: старі смартфони Samsung не порозумнішають, отримавши ШІ, — ЗМІ

Розробники обдурили: старі смартфони Samsung не порозумнішають, отримавши ШІ, — ЗМІ

Штучний інтелект уже псує обіцяну політику довгострокових оновлень телефонів.

Коли Samsung анонсувала Galaxy AI разом із серією Galaxy S24, виробник обіцяв, що всі старі телефони отримають нові функції штучного інтелекту повною мірою. Але після виходу оновлень One UI 6.1 стало зрозуміло, що старші моделі отримують тільки частину функцій Galaxy AI, передає Аndroid Аuthorytу.

Операційна система One UI 6.1 буде доступна для флагманів 2021 і 2022 років. Однак, згідно з журналами змін, деякі старі телефони отримують тільки деякі функції Galaxy AI, а не всі. Наприклад, серія Galaxy S21 оснащена тільки функцією Circle to Search (по суті, це оновлений і перейменований Google Lens), у той час як Z Fold 3 налаштований на отримання шпалер, згенерованих ШІ, і редагування ШІ-зображень.

Як і у випадку Google, яка зазнала фіаско з функцією штучного інтелекту для Pixel 8, унаслідок чого ця потужна і доступніша модель залишилася без багатьох функцій Pixel 8 Pro, ситуація у Samsung теж скрутна. Користувачі скаржаться на те, що отримали лише частину ШІ-функціоналу.

Також виникли проблеми з функціями Galaxy AI, які працюють у "хмарі" — Note Assist, Live Translate і Chat Assist обов'язково вимагають підключення до інтернету, що не завжди можливо. Веб-переклад у браузері Samsung теж має хмарний режим. Однак усі ці функції не включені до списку оновлень для старих смартфонів серії Galaxy S21.

Ймовірно, що можливостей чіпів лінійки S21 для обробки ШІ недостатньо, або Samsung не готова витрачати величезні кошти на хмарні обчислення для мільйонів споживачів. У будь-якому разі, не зовсім зрозуміло, чому деякі функції повернулися в старі моделі, а інші — ні.

Довгострокова політика оновлень не дає жодних гарантій, що користувачі отримають усі нові функції, які є у флагманів 2023-24 років. Обіцянки виробників оновлювати смартфони протягом 7-ми років не означають, що смартфон семирічної давності працюватиме так само ефективно, як найостанніші моделі.

Важливо Як видалити всі дані зі смартфона та зробити це максимально безпечно: інструкція

Однак основні оновлення операційної системи в штатному порядку встановлюються на старі флагмани Galaxy від Samsung, і бренд, як і раніше, заслуговує на похвалу за те, що він показав, як слід виконувати оновлення Android.

Раніше ми писали про те, як відновити втрачені дані на гаджетах Android. Програми Stellar Data Recovery, Tenorshare UltData, iMyFone D-Back допоможуть повернути втрачену цінну інформацію.

Джерело матеріала
loader