Чиновника “Укрзалізниці” затримали на хабарі 10 млн гривень
Чиновника “Укрзалізниці” затримали на хабарі 10 млн гривень

Чиновника “Укрзалізниці” затримали на хабарі 10 млн гривень

Чиновника “Укрзалізниці” затримали на хабарі 10 млн гривень 

За отримані гроші він обіцяв сприяти в оформленні документів, підприємцю

Заступника начальника служби колії регіональної філії АТ “Укрзалізниця” у Києві піймали на “гарячому”, коли він намагався отримати перший “транш” хабара у розмірі 10 млн гривень, повідомляє Служба Безпеки України.

Незаконну “послугу”, хабарник вимагав від підприємця, який працює у будівельній галузі. “За цю суму чиновник “гарантував” безперешкодно передати підряднику у довгострокову оренду 6 га землі, яка перебуває на балансі держпідприємства. Також він обіцяв “пришвидшену” процедуру щодо укладання відповідних договорів на рівні Укрзалізниці та Київської міської держадміністрації”, – зазначається у пресрелізі.

Підприємець був повідомлений, що якби не було передано хабар, тоді під час оформлення документації могли б виникнути штучні перешкоди. В пресрелізі зазначається, що правоохоронцям у викритті правопорушника допомогла і “Укрзалізниця”.

Посадовець наразі під вартою. За скоєний злочини максимальним покаранням може бути конфіскація майна і тюремне ув'язнення на 12 років.

Як повідомлялось раніше, Вищий антикорупційний суд засудив до дев’яти років позбавлення волі старшого слідчого в особливо важливих справах управління Служби безпеки України в Одеській області Сергія Глівінського у справі про одержання хабаря.

Глівінського засудили з конфіскацією всього майна, а також позбавили спеціального звання старший лейтенант юстиції. За даними слідства, Сергій Глівінський під час розслідування кримінального провадження щодо  підозрою громадянина США вимагав та одержав від останнього 80 тис. дол. США за сприяння пом’якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця.

Джерело матеріала
loader
loader