Медики онкоцентру у Запоріжжі звернулися до президента і звинуватили голову ОВА Федорова в самоуправстві – ЗМІ
Медики онкоцентру у Запоріжжі звернулися до президента і звинуватили голову ОВА Федорова в самоуправстві – ЗМІ

Медики онкоцентру у Запоріжжі звернулися до президента і звинуватили голову ОВА Федорова в самоуправстві – ЗМІ

В Запоріжжі медики онкоцентру виступили проти ліквідації Протипухлинного центру та написали звернення до президента. Під час мітингу люди скандували: "Іван Федоров - вбивця" та "пане президенте, дайте нам надію на життя". Про це повідомляє "УНІАН".

Протести в Запоріжжі були викликані ліквідацією Запорізького регіонального протипухлинного центру (місцевого онкодиспансеру), через його приєднання до до Запорізької обласної клінічної лікарні. Медики та пацієнти не погоджуються з таким рішенням влади, та звинувачують нещодавно призначеного голову Запорізької ОВА в самоуправстві та пограбуванні медзакладу, - пише видання.

УНІАН відзначає, що Запорізький регіональний протипухлинний центр, являючись комунальним підприємством, в своїй роботі не є дотаційним, та не потребує вливання бюджетних коштів. Більше того, підприємство є прибутковим із сучасним медичним обладнанням для лікування онкохворих, а на своєму балансі накопичило  190 мільйонів гривень.

"Як пишуть місцеві ЗМІ, саме ці кошти на балансі КП та сучасне обладнання для лікування онкохворих є причиною, чому Іван Федоров вирішив ліквідувати онкодиспансер. Адже після ліквідації онкодиспансера, все обладнання та кошти на балансі перейдуть підконтрольній Федорову Запорізької обласної лікарні. Варто відзначити, що обласна лікарня не має ліцензій на лікування онкохворих, відповідно у Запоріжжі це стане попросту неможливим, що спричинило протести місцевого населення," -  звертають увагу журналісти.

"Разом з тим, детективи НАБУ уже вручали  підозру головному лікарю Запорізької обласної лікарні Ігорю Шишці, тож працівники онкодиспансеру бачать у такому "приєднанні" значні корупційні ризики.

Ліквідація запорізького онкодиспансеру викликала значний суспільний резонанс, в місті пройшла серія мітингів, а медики та сім'ї онкохворих направили офіційне звернення до президента Володимира Зеленсьского, з проханням  втрутитись у ситуацію", - підкреслює УНІАН.

Джерело матеріала
loader
loader