У Криму пролунали вибухи: під атакою аеродром "Бельбек", наслідки
У Криму пролунали вибухи: під атакою аеродром "Бельбек", наслідки

У Криму пролунали вибухи: під атакою аеродром "Бельбек", наслідки

Відбулося дві хвилі ударів по аеродрому "Бельбек" у Севастополі, після чого виникла пожежа. Проте за повідомленням оборонного відомства РФ, російська ППО нібито відбила атаку та знищила 10 ракет ATACMS.

Вночі 15 травня вибухи пролунали в районі аеродрому "Бельбек" під Севастополем у тимчасово окупованому Криму. Про це повідомили в Telegram-каналі "Крымский ветер".

"Сьогодні вночі в районі аеродрому "Бельбек" під Севастополем було голосно", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, перша хвиля вибухів пролунала близько 01:55, також, ймовірно, працювала російська протиповітряна оборона, через 15 хвилин після цього продовжувалися тихіші вибухи, схожі на детонацію боєприпасів. Друга ж хвиля атаки тривала до 2:35, вибухи чули жителі Євпаторії та Бахчисарайського району.

"За годину після закінчення ракетної атаки по аеродрому Бельбек вогнищ пожежі в районі стоянок літаків побільшало, а самі пожежі — сильніші", — зауважили адміністратори Telegram-каналу.

Вибухи в Криму: що говорять у РФ

У Міноборони Росії заявили, що протягом ночі нібито було припинено спробу атаки із застосуванням американських ракет ATACMS, HARM, французьких HIMARS, великокаліберних реактивних снарядів та БПЛА по території РФ.

Російська ППО нібито знищила десять ATACMS над Кримом, дві одиниці HARM, два HIMARS, два реактивні снаряди РСЗВ "Вільха" і девʼять дронів над територією Бєлгородської області, ще пʼять БПЛА над Курською і три над Брянською.

Так званий "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що росіяни нібито відбили масовану атаку на Севастополь. За його словами, в районі Федорівської вулиці уламки збитої ракети впали в приватному секторі, нібито ніхто не постраждав.

Нагадаємо, 6 травня представник ГУР МОУ Андрій Юсов розповів, що українські бійці вигадують різні методи атак по тимчасово окупованому Криму. За його словами, тактика не повторювалася жодного разу.

Того ж дня речник Повітряних сил Ілля Євлаш повідомив, що для знищення Кримського мосту потрібна велика кількість ракет. Він наголосив, що є певні місця на конструкції, куди потрібно завдавати ударів.

Теги за темою
Крим пожежа Вибух
Джерело матеріала
loader