Значний дефіцит: в Укренерго анонсували нові відключення світла
Значний дефіцит: в Укренерго анонсували нові відключення світла

Значний дефіцит: в Укренерго анонсували нові відключення світла

В Укренерго розповіли про стан енергосистеми України станом на 15 травня.

Як передає "Хвиля", про це повідомила прес-служба компанії.

Так, в енергосистемі через похолодання значний дефіцит. У зв'язку із цим заплановано рекордний обсяг імпорту з максимальною потужністю. Проте "Укренерго" змушене обмежувати споживання для запобігання аваріям в енергосистемі.

"Сьогодні протягом усієї доби в енергосистемі є значний дефіцит електроенергії. З 06:00 споживання, через зниження температури, знову зростало. Наявних обсягів імпорту, аварійної допомоги та обмеження споживання для його подолання було недостатньо", - зазначили в компанії.

Тому з 6:40 до 08:30 Диспетчерський центр "Укренерго" застосував контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів у всіх регіонах України, за винятком Херсонської області. Станом на 9:30 аварійні відключення скасовано, енергоживлення споживачів відновлено.

Элеткроэнергия в Украине, коммуналка, как сэкономит на электичестве
Элеткроэнергия в Украине

При цьому українців попередили, що при зростанні споживання у вечірні години з 18:00 до 23:00 прогнозується запровадження аварійних відключень побутових та промислових споживачів.

Також сьогодні з 00:00 до 10:00 та з 16:00 до 24:00 для промислових споживачів діятимуть графіки обмеження потужності.

"Вчора: 14 травня для подолання дефіциту в енергосистемі Диспетчерський центр "Укренерго" з 16:00 застосував графіки обмеження споживання для промисловості. Але через значне зростання споживання під час похолодання з 20:55 до 00:00 застосовувалися контрольовані аварійні відключення побутових та промислових споживачів", - йдеться у повідомленні.

Значний дефіцит: в Укренерго анонсували нові відключення світла - Фото 2

Крім того, вчора, 14 травня, для подолання дефіциту в енергосистемі, на запит "Укренерго" було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з 00:00 до 07:00 та з 11:00 до 24:00 з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини. Також, з 11:00 до 16:00, на запит оператора енергосистеми Польщі, українська енергосистема приймала надлишки електроенергії.

Сьогодні аварійну допомогу від країн ЄС було застосовано з 00.00 до 07.00.

Імпорт

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним об'ємом 23692 МВт * год, з максимальною потужністю в окремі години до 1628 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови становить 1700 МВт на годину.

Сети "Укрэнерго" и Обленерго

Як зазначається, на ранок знеструмлено 418 населених пунктів.

Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Сумській та Харківській областях.

Раніше повідомлялося, що щодо українців можуть застосувати графік погодинних відключень.

Джерело матеріала
loader
loader