ТЦК отправил вице-чемпиона Украины на полигон прямо с вокзала
ТЦК отправил вице-чемпиона Украины на полигон прямо с вокзала

ТЦК отправил вице-чемпиона Украины на полигон прямо с вокзала

На Закарпатье мобилизовали вицечемпиона Украины по спидвею Виталия Лысака. Ровенского спортсмена забрали работники ТЦК, когда тот прибыл на вокзал Мукачево, передает "Фокус".

Подробности инцидента рассказала жена гонщика Александра Торкунова в интервью телеканалу ITV.

Так, женщина обратилась в полицию и написала заявление о похищении мужа после того, как с ним оборвалась связь, а сама она не смогла дозвониться до ТЦК.

"Я понимала, что телефон у него отобрали просто. Потом мне перезвонили мукачевские патрульные. Сказали, что да, он действительно есть в ТЦК, но мы не можем к нему попасть. Я им ответила, что пишу заявление о похищении. Они послали туда следственно-оперативную группу. Только тогда следователь (СОГ) непосредственно смогла зайти в Мукачевский ТЦК, она его видела и он также написал заявление", — заявила Торкунова.

Действия Мукачевского ТЦК женщина считает нарушением прав человека. Женщина уверяет, что от повестки "никто не отказывается", но Виталия забрали в ТЦК, где продержали почти сутки, а затем отправили на полигон на обучение.

Президент мотоклуба Игорь Марченко, в который входит Лысак, отметил, чтос скоро должны быть Всеукраинские соревнования по спидвею, но большинство спортсменов, узнав о ситуации с Виталием, сомневаются, ехать или нет.

Раніше повідомлялося, що суд засудив українця, якого працівники ТЦК затягли в авто і завезли на ВЛК.

Крім того, на Сумщині стався жахливий випадок - 55-річнийчоловік після візиту до ТЦК опинився у реанімації. Родичі чоловіка з міста Шостки Сумської області звинувачують військових з ТЦК у протиправних діях. Вони стверджують, що чоловіка таємно відвезли з Сум до Харкова, де він два рази втратив свідомість й потрапив до реанімації. Після розголосу в ТЦК заявили, що триває перевірка події.

Також ми писали, що у тернопільському супермаркеті побили чоловіка, їм виявися місцевий житель Орест Паньків. За словами травмованого, до нього підійшли двоє чоловіків, які представилися працівниками ТЦК. Лікарка Надія Гриньків розповіла, що медики констатували у чоловіка закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні переломи. Поліція відкрила кримінальне провадження у справі.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.

Зазначимо, що 7 травня у Закарпатській області працівники місцевого ТЦК затримали футболіста Миколу Сираша з ФК «Хуст»прямо на вокзалі та доставили до військкомату. За повідомленням самого клубу, зв'язок з гравцем відсутній.

Нагадаємо, на території Криворізького Саксаганського територіального центру комплектування ТЦК та соціальної підтримки, 5 травня, на Великдень, внаслідок раптового різкого погіршення стану помер військовозобов'язаний.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader