Потрібна не лише західна зброя: майор розповів, як зупинити наступ ЗС РФ на фронті
Потрібна не лише західна зброя: майор розповів, як зупинити наступ ЗС РФ на фронті

Потрібна не лише західна зброя: майор розповів, як зупинити наступ ЗС РФ на фронті

Просування російських військових на фронті потрібно сприймати як тимчасові успіхи. При виконанні Україною певних кроків, ворог не зможе досягти суттєвої стратегічної переваги, розповів майор запасу НГУ Олексій Гетьман.

Україна може не допустити просування Збройних сил Російської Федерації на фронті. Для стримання наступу противника потрібно виконати два "домашні завдання". Про це повідомив майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман в ефірі "Еспресо".

Він зазначив, що стратегія України — стримання наступу противника. Тоді як просування ворога на фронті потрібно сприймати як тимчасові успіхи.

"У нас є два домашні завдання, трете домашнє завдання виконали наші партнери, трішечки із запізненням, це постачання нам зброї, підписання певних заходів", — сказав Олексій Гетьман.

За його словами, Захід не може поставити нам всю зброю відразу, вона надходитиме невеликими партіями, адже логістичні можливості та пропускна спроможність обмежені.

Важливо Збільшили тиск: ЗС РФ активізувалися на південному фронті, — Плетенчук

Тому для того, аби зупинити ЗС РФ потрібно побудувати фортифікаційні споруди та замінувати територію навколо них. Крім цього, необхідно провести мобілізацію. Гетьман наголосив, що крім зброї, потрібні також люди, які використовуватимуть її. Так, є три складові — зброя, люди та фортифікації.

Він додав, що при виконанні цих завдань, тактичні просування окупантів де-не-де будуть, проте суттєвої стратегічної переваги ворог не зможе досягнути.

Дивіться з 1:04

Нагадаємо, 16 травня командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко заявив, що ЗС РФ можуть активно наступатина Харківщину ще півтора місяця, поки Україна не отримає західну зброю. За його словами, після цього ЗСУ зможуть завадити противнику проводити штурми.

14 травня керівник ГУР МОУ Кирило Буданов розповів, що головна мета ЗС РФ під час наступу в Харківській області — інформаційна операція. Він наголосив, що зʼявилася тенденція до стабілізації ситуації.

Теги за темою
Збройні сили України Зброя військові допомога
Джерело матеріала
loader
loader