Мінекономіки забронювало працівників Glovo і ще низки компаній, — депутат
Мінекономіки забронювало працівників Glovo і ще низки компаній, — депутат

Мінекономіки забронювало працівників Glovo і ще низки компаній, — депутат

У переліку, за словами нардепа від "Слуги народу" Олександра Федієнка, є шість компаній. Одна з них має вкрай схожу назву до компанії, яка приймає ставки на спорт.

Міністерство економіки України забронювало від мобілізації співробітників низки компаній, серед яких "Glovo" і "Visa". Відповідний наказ №8572 опублікував у Telegram народний депутат від фракції "Слуга народу", член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко.

Згідно з документом, військовозобов’язаним надається відстрочка від призову на військову службу строком на 6 місяців. Списки працівників узгоджені з Генеральним штабом ЗСУ.

У переліку такі компанії:

  • ТОВ "ГЛОВОАПП Україна";
  • ТОВ "ФАВБЕТ ТЕК" (компанія зі схожою назвою приймає ставки на спорт);
  • ДП "ССМ";
  • ТОВ "ВІЗА УКРАЇНА";
  • ТОВ "АГРІ ЧЕЙН";
  • ТОВ "КОРТ".
Наказ Мінекономіки про бронювання від мобілізації

Федієнко пояснив, що не проти економічного бронювання, але закликав змінити критерії відбору, бо працівники стратегічно важливих підприємств часто опиняються поза бронюванням.

У Міністерстві економіки поки не коментували ситуацію. Також не було реакцій від представників компаній, працівників яких забронювали.

У жовтні 2023 року головний виконавчий директор сервісу доставки "Glovo"в Україні Марина Павлюк в інтерв'ю Forbes заявила, що компанії вдалося отримати статус критично важливого підприємства та забронювати 12 співробітників. За її словами, це здебільшого топменеджери, яким необхідно їздити до головного офісу у Барселону.

Нагадаємо, 10 травня стало відомо, що Українська Прем'єр-Ліга разом із футбольним клубом "Зоря" отримали бронь від мобілізації.

24 квітня Міністерства культури та інформаційної політики повідомило, що статус заброньованих по всій країні мають 1150 працівників сфери культури і трохи більше 700 медійників.

Теги за темою
Мінекономіки
Джерело матеріала
loader
loader