Королева Камілла дала несподівану обіцянку щодо свого гардероба
Королева Камілла дала несподівану обіцянку щодо свого гардероба

Королева Камілла дала несподівану обіцянку щодо свого гардероба

Глава організації PETA Інгрід Ньюкірк назвала дружину Чальза ІІІ справжньою королевою. Своїм рішенням Камілла підтримала боротьбу за права тварин.

Королева Великої Британії Камілла захищає права тварин. Тепер вона "офіційно вільна від хутра", повідомила 15 травня організація "Люди за етичне поводження з тваринами" (PETA).

76-річна королева надіслала до PETA лист, у якому пообіцяла, що більше не буде "купувати хутро для свого гардероба". Вона виступає в єдності з організацією за права тварин. Засновниця організації PETA Інгрід Ньюкірк заявила, що група кампанії "піднімає келих найкращого бордового вина за королеву Каміллу за те, що вона справжня королева, підтримуючи 95% британців, які також відмовляються носити хутро тварин".

Протягом двох десятиліть PETA проводила кампанію з метою змусити Міністерство оборони припинити використання ведмежої шкури для виготовлення кашкетів Королівської гвардії.

"Для монархії правильно і доречно відображати британські цінності, визнаючи, що хутру немає місця в нашому суспільстві — і це робить використання Міністерством оборони справжнього ведмежого хутра для кепок королівської гвардії ще більш безглуздим і недоречним", — зазначила Ньюкірк.

Її Величність пішла слідами покійної свекрухи, яка свого часу зайняла ту саму позицію. У мемуарах офіційного костюмера королеви Єлизавети ІІ Анджели Келлі "Інший бік монети: Королева, комод і шафа для одягу", які вийшли 2019 року, йдеться про те, що "Елізабет у майбутньому носитиме лише штучне хутро, а норкові оздоблення її пальт також зняли".

Однак мати короля Чарльза ІІІ продовжувала носити натуральне хутро, яке використовували в історичному церемоніальному одязі під час королівських заходів.

Королева Єлизавета ІІ
Фото: Getty Images

Раніше, 9 травня, Фокус писав, що королева Камілла з 'явилася з особливою брошкою. Прикраса належала королеві Марії, королеві-матері та королеві Єлизаветі II.

Теги за темою
Королівська сім'я
Джерело матеріала
loader
loader