Наступ росіян на Харків: генерал пояснив, чи вийде щось у окупантів
Наступ росіян на Харків: генерал пояснив, чи вийде щось у окупантів

Наступ росіян на Харків: генерал пояснив, чи вийде щось у окупантів

В росіян немає ресурсів, щоб навіть прорватися до міста, не кажучи вже про облогу

Російські війська у Харківській області не зможуть пройти до Харкова. Нездійсненними також є плани росіян оточити місто, взяти його в облогу, тому що російське угруповання на цьому напрямку не має таких сил.

Про це сказав генерал армії України, ексголова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспресо". Він зазначив, що будь-який напрямок, обраний росіянами на Харківщині, не дасть їм дійти до обласного центра.

"Ніяких оточень Харкова не буде. Прорватись до Харкова, взяти його в облогу просто нереально. Сьогодні у ворога немає таких сил і засобів, щоб дійти до Харкова через Вовчанськ, Куп'янськ або з напрямку Луганщини", – сказав він.

Для операції з прориву до Харкова з подальшим оточенням росіянам потрібно щонайменше 300 тисяч одиниць живої сили. Але навіть якщо вони їх знайдуть, це ще нічого не означає, оскільки втрати в росіян будуть колосальні – кожного дня зараз знищується до 1700 росіян.

"Потрібні потужні ударні групи балістичних ракет, бронетанкові сили й спеціально підготовлені сили та засоби, які можуть брати в облогу місто і штурмувати великі території. Цього немає, ворог розтягнув свої резерви. Ми кожен день б'ємо ворожі сили в різних секторах… Це потужний підрив обороноздатності РФ, щоб вони не говорили. Росіяни тільки на словах кажуть про ресурси на десятки років. Відновити бойову частину надзвичайно складно, а тим більше живу силу, яка б ефективно воювала", – резюмував він.

Нагадаємо, 10 травня росіяни розпочали наступ на Харківщині. Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко розповів, що на півночі Харківщини наступає понад 30-тисячне угруповання росіян. Загалом на кордоні з українським регіоном зосереджено 50 тисяч окупантів.

Раніше "Телеграф" писав, що відбувається на Харківському напрямкустаном на 16 травня. Атаки відбили, але бої тривають.

Тим часом Генштаб повідомив, що плани ворога закріпитись у Вовчанську зірвано. Бойові дії тривають, ситуація контрольована. Цікаво, що російським військовим наказали захопити Вовчанськ за дві доби.

Теги за темою
війна Харків Харківська область
Джерело матеріала
loader
loader