Наступ ЗС РФ на півночі: полковник розповів, чи зможе ворог прорватися до Харкова чи Сум
Наступ ЗС РФ на півночі: полковник розповів, чи зможе ворог прорватися до Харкова чи Сум

Наступ ЗС РФ на півночі: полковник розповів, чи зможе ворог прорватися до Харкова чи Сум

Російські військові хочуть розосередити українські сили. За словами полковника запасу Петра Черника, ворог не може просунутися на східному плацдармі, тоді як їм потрібні "хоч якісь результати".

Збройні сили Російської Федерації можуть піти в наступ у Сумській області із залученням кількох батальйонів. На думку військового експерта, полковника запасу Петра Черника, ворог не зможе прорватися до Сум та Харкова. Про це він повідомив у коментарі OBOZ.UA.

"Щось подібне до того, що є на Харківщині, залучивши кілька батальйонів на Сумщині вони (окупанти, — ред.) організувати можуть. Але не більше", — сказав Петро Черник.

Він наголосив, що місто Суми розташоване за десятки кілометрів від кордону з РФ, тому не потрібно підіймати рівень страху до того, що нібито будуть штурмувати самий обласний центр.

Черник зауважив, що на цьому напрямку противник (понад 750 кілометрів кордону) сконцентрував 40 тисяч бійців, цієї кількості достатньо для того, аби влаштувати те, що відбувається на Харківщині, проте мало для повноцінного прориву до Харкова чи Сум.

Експерт вважає, що метою росіян є розосередження українських сил.

Важливо 10 км від кордону з РФ: НГУ відбила штурм ЗС РФ біля села Липці на Харківщині (відео)

"Вони не можуть просунутися на східному плацдармі, в районі Часового Яру. Путін обіцяв, що до дня побєдобісся вийде на кордони Донеччини та Луганщини, але не вийшов. Їм треба хоч якісь результати", — пояснив він.

Петро Черник зазначив, що росіянам вдалося утворити маленький плацдарм у Харківській області, проте вони це подають так, "що мало не Берлін взяли".

"Пропаганда мусить постійно жити, вона має нескінченно годувати б*дломасу якимись успіхами", — додав він.

Нагадаємо, 16 травня у Генштабу ЗСУ повідомили, що українські військові контратакували ворога біля Вовчанська Харківської області. Українські військові вважають, що РФ не матиме сил для повноцінного наступу на Харків.

Того ж дня керівник військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що військова допомога НАТО для України не гарантує стримання наступу ЗС РФ. На його думку, противник продовжуватиме атаки через те, що не досяг жодної зі своїх стратегічних цілей.

Теги за темою
Харків Харківська область
Джерело матеріала
loader
loader