У битві за Харків може настати корінний перелом війни - The Hill
У битві за Харків може настати корінний перелом війни - The Hill

У битві за Харків може настати корінний перелом війни - The Hill

Російський наступ на півночі Харківщини – не просто тактична операція, а спроба створити передумови для повторного наступу на Київ.

Таку думку в авторській статті на сторінках видання The Hill висловили полковник армії США у відставці Джонатан Світ та воєнно-політичний оглядач Марк Тот.

"У багатьох відношеннях Харків тепер став стратегічним містом, яке президент Росії Володимир Путін повинен нейтралізувати, щоб спробувати другий штурм столиці Києва. Якщо Кремль зазнає невдачі в цій затії, він відступить і спробує деінде, вважаючи, що навала піхоти та артилерії якось виграє", – йдеться у публікації.

Підтвердженням цього автори допису вважають зміну міністра оборони в Росії. Призначення на цю посаду досвідченого економіста Андрія Бєлоусова вказує на бажання Путіна вести тривалу війну проти України та НАТО.

"Кремль має намір створити в Україні "санітарну зону" або "демілітаризовану буферну зону", щоб "захистити територію Росії від українських ударів". Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що вона починається із захоплення міста Харкова", – пишуть Світ і Тот.

Автори публікації переконані, що у битві за Харків може настати корінний перелом війни, як це сталося колись в Бастоні, де одна американська дивізія втримала це ключове місто – б'ючись в повному оточенні, в рази поступаючись ворогу чисельністю та маючи відчутний брак боєприпасів і провізії, вони кілька разів відмовилися капітулювати на вимогу німців. Військові тоді забезпечили західним союзникам можливість розпочати контрнаступ і перенести війну в саму Німеччину.

"Зараз вони (українці) займають оборону у Вовчанську, Сумах і Часовому Яру, щоб продовжувати боротьбу, як раніше в Бахмуті та Авдіївці. (...) У п’ятій строфі віросповідання рейнджера армії США сказано: "Капітуляція — це не рейнджерське слово". Немає його і в українському бойовому словнику", – пишуть автори.

Разом з тим Світ і Тот обурюються повільними темпами поставок зброї, яку США вже пообіцяли передати Україні.

"18-й повітряно-десантний корпус армії США може розгорнути Сили негайного реагування в будь-якій точці світу за 18 годин, але адміністрація Байдена не може доставити боєприпаси для передових підрозділів в Україні протягом трьох тижнів?" – запитують вони.

Джерело: УНІАН

Теги за темою
Харків
Джерело матеріала
loader