Бронювання від мобілізації: уряд повідомив кому чекати на відстрочку
Бронювання від мобілізації: уряд повідомив кому чекати на відстрочку

Бронювання від мобілізації: уряд повідомив кому чекати на відстрочку

До цих підприємств не застосовуються обмеження щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню.

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних. Зокрема, працівники критично важливих підприємств ПЕК та ІТ будуть бронюватися без обмежень, йдеться в постанові від 14 травня 2024 р. № 555.

"Військовозобов’язані працівники підприємств паливно-енергетичного комплексу, перелік яких затверджується Міненерго, та підприємств, які надають електронні комунікаційні послуги, що визначені Мінцифри критично важливими, підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності", - йдеться в документі.

Також до цих підприємств не застосовуються обмеження щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню.

В постанові зазначається, що підлягають бронюванню і працівники підрядних організацій, які здійснюють будівництво, ремонт, відновлення, виготовлення та/або постачання обладнання, надають послуги, проводять інші інженерно-технічні заходи для забезпечення безперебійного функціонування Об’єднаної енергетичної системи та газотранспортної системи України.

Бронювання від мобілізації: уряд повідомив кому чекати на відстрочку
Інфографіка закону про мобілізацію / Фото: Главред

Мобілізація в Україні

Мобілізація в Україні - комплекс заходів, які проводяться з 2014 року у зв'язку з військовим вторгненням Російської Федерації.

У період із 2014 до 2015 року Київ провів шість хвиль часткової мобілізації, під час якої до армії призивали переважно громадян із досвідом військових дій або строкової служби в армії віком від 20 до 60 років.

24 лютого 2022 року Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. Київ оголосив загальну мобілізацію. До лав Сил оборони і безпеки призиваються військовозобов'язані громадяни (переважно - чоловіки) віком від 25 до 60 років.

Мобілізація в Україні - останні новини

Нагадаємо, новий закон про мобілізацію набере чинності з 18 травня. Згідно з ним, усі чоловіки призовного віку від 18 до 60 років повинні оновити свої дані у ТЦК та СП, ЦНАПах або в електронному режимі упродовж 60 днів з дня набрання чинності закону.

Верховна Рада також прийняла законопроєкт №11079-1 про добровільну мобілізацію деяких категорій засуджених.

До того ж, в Україні можуть мобілізуватикожного десятого чоловіка відповідного віку, заявив колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader