"Знають слабкі місця": ЗС РФ ще можуть виконати програму-максимум на Харківщині, — Дикий
"Знають слабкі місця": ЗС РФ ще можуть виконати програму-максимум на Харківщині, — Дикий

"Знають слабкі місця": ЗС РФ ще можуть виконати програму-максимум на Харківщині, — Дикий

Військовий експерт та ветеран Євген Дикий пояснив, що свою програму-мінімум російські окупанти вже реалізували. З його слів, наступ у Харківській області ніколи не був "розвідкою боєм".

ЗС РФ прорвались через кордон та наступають у Харківській області. Ветеран російсько-української війни Євген Дикий попередив, що ворог все ще може втілити свої максимальні очікування від цієї операції. Про це відомо з його коментаря в ефірі Radio NV 16 травня.

"Не було це ніякою розвідкою боєм. Вибачте мені, для розвідки боєм не збирають 50 тисяч угрупування. Це однозначно повноцінний наступ, він одразу так планувався. У нього є програма-мінімум і програма-максимум", — наголосив експерт.

З його слів, мінімальні очікування РФ — відкрити ще один напрям на фронті, на який Україні доведеться перекидати свої резерви.

"От як ми знаємо їхні слабкі місця і саме в це б’ємо, рівно ж так само вони знають, на жаль, наші слабкі місця. От вони дуже добре знають, що зараз наше головне слабке місце — це брак резервів, саме брак бійців", — пояснив Дикий.

Він зазначив, що у цій ситуації "дуже мудро" подовжити фронт, змусивши перекидати боєздатні частини. Через це частина воїнів "не доїде" до ділянок, де точаться нині "головні бої" — Часового Яру, Покровська чи Курахового.

"І цю програму-мінімум дійсно, треба віддати належне, вони виконали", — заявив ветеран.

Він переконаний, що навіть максимальними очікуваннями ворога не є наступ безпосередньо на Харків. Експерт аргументував це тим, що у РФ розуміють — 50 тисяч бійців взяти місто не здатні.

"А от вийти на ті позиції, з яких ми їх поперли у 2022 році й з яких можна кошмарити місто ствольною артилерією й "Градами" — отака задача в них стоїть. Оце їхня програма-максимум, і вони її намагаються витиснути. Чесно кажучи, немає гарантії, що вони цього не доб’ються", — повідомив він.

Інтерв'ю з Євгеном Диким (про цілі наступу ЗС РФ на Харківщині — з 6:38)

Нагадаємо, керівник Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов повідомив, що ЗС РФ почали брати у полон цивільних мешканців Вовчанська. Людей тримають у підвалі та використовують як живий щит.

Аналітики ISW 16 травня заявили, що Україна не може захистити Харків та його околиці від повітряних атак через позицію Заходу.

Теги за темою
Росія Харків Харківська область
Джерело матеріала
loader
loader