Ворог знову атакував енергооб'єкти України: у Міненерго сказали, хто залишиться без світла
Ворог знову атакував енергооб'єкти України: у Міненерго сказали, хто залишиться без світла

Ворог знову атакував енергооб'єкти України: у Міненерго сказали, хто залишиться без світла

У Міненерго розповіли про ситуацію в енергосистемі України станом на 18 травня.

Як передає "Хвиля", про це повідомила прес-служба компанії.

Так, минулої доби потреби споживачів покривалися своєю генерацією та комерційним імпортом. Аварійна допомога на запит України при цьому не залучалася. Водночас у вечірній час обмежувалися споживачі.

У Міненерго також зазначили, що вдень Україна надавала аварійну допомогу Польщі – отримувала надлишки електроенергії з енергосистем цієї країни.

Работа энергосистемы Украины, вторжение россии в Украину, герман галущенко, снижение тарифов
Работа энергосистемы Украины
"Хвиля"

"Сьогодні в нічні та ранкові години на запит України вже здійснювалося аварійне постачання електроенергії з Румунії, Словаччини та Польщі", - йдеться у повідомленні.

При цьому у компанії попередили, що з 19.00 до 24.00 у всіх регіонах України плануються обмеження промислових споживачів. Відключення побутових споживачів поки що не передбачається.

Крім того, у Міненерго повідомили, що вночі у Полтавській та Харківській областях ворожі дрони атакували енергетичні об'єкти. Без постраждалих. Однак, є пошкодження обладнання, наслідки уточнюються.

"У Донецькій області під час обстрілу вимикалася повітряна лінія обленерго, внаслідок чого знеструмлювалися підстанції та приєднані до них побутові споживачі… У Донецькій області з технологічних причин короткостроково вимикалася повітряна лінія обленерго. В результаті знеструмлювалися дві шахти (людей на поверхню не виводили) та побутові споживачі. Усі споживачі заживлені", - уточнили в компанії.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 20 411 МВт*год. Експорт не передбачається.

Раніше українцям роз'яснили, чому світло відключають несправедливо та не за графіками.

Джерело матеріала
loader
loader