Боротьба з сірими спортивними ставками — актуальність і поради
Боротьба з сірими спортивними ставками — актуальність і поради

Боротьба з сірими спортивними ставками — актуальність і поради

Сірі спортивні ставки — це ті, що робляться через незаконні або незареєстровані букмекерські контори, які не мають офіційного статусу. Гравці, які їх використовують, ризикують втратити гроші, оскільки права не захищені законом у такому разі. Також вони можуть стати жертвами шахраїв. Крім того, сірі ставки можуть бути небезпечними, оскільки умови та виплати часто непередбачувані. У багатьох країнах це є незаконним, тому гравцям важливо бути обережними та дотримуватися закону.

Досвід інших країн: особливості обмежень у Нідерландах

Влада Нідерландів змогла досягти успіху у боротьбі з сірими ставками на спорт. Однак, ставки в слотах є безпечними, оскільки там неможливо робити “сірі” ставки у 

ВІПказино. Місцевий орган регулювання азартних ігор зафіксував 85% зменшення кількості повідомлень про домовленість у матчах порівняно з минулим роком. Також слід виділити наступні моменти:

  • кількість повідомлень скоротилася з 40% до 6% ;
  • було виявлено 3 випадки незвичайних схем ставок;
  • регулятор виступає посередником між провайдерами спортивних ставок та владою;
  • інспектори моніторять домовлені матчі та передають інформацію фінансовій розвідці для розслідування у рамках закону про боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму.

Крім того, КСА зауважила, що не варто радіти заздалегідь, оскільки оператори можуть не усвідомлювати повною мірою власні обов’язки повідомляти про підозри у домовленості. На початок поточного року у Нідерландах 17 операторів мають ліцензію на ставки на спорт і лише 13 – на проведеннях прямих трансляцій.

Як обрати оператора: поради як не помилитися з вибором сайту

Обираючи оператора для ставок, важливо враховувати кілька ключових факторів, першим з яких є наявність ліцензії, що гарантує його законність та надійність. Далі варто звернути увагу на репутацію компанії серед гравців та у галузі гемблінгу загалом. Крім того, спеціалісти радять оцінити асортимент ставок та ігор, які пропонуються. Також важливо перевірити умови виведення коштів та обмеження, які можуть бути застосовані до акаунту клієнта.

Боротьба з сірими спортивними ставками — актуальність і поради - Фото 1

Джерело матеріала
loader
loader