По всій Україні весь день вимикатимуть світло: як дізнатися про графіки в кожному регіоні
По всій Україні весь день вимикатимуть світло: як дізнатися про графіки в кожному регіоні

По всій Україні весь день вимикатимуть світло: як дізнатися про графіки в кожному регіоні

Протягом 21 травня графіки погодинних відключень діятимуть для промислових та побутових споживачів. Світло вимикатимуть при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

По всій території України протягом 21 травня застосовуватимуть графіки відключень світла для промислових та побутових споживачів. Про це повідомили в пресслужбі "Укренерго" в Telegram.

Графіки відключення світла на 21 травня: де не буде електроенергії

"З 00:00 та впродовж доби по всій території України для промислових та побутових споживачів будуть діяти графіки погодинних відключень", — йдеться у повідомленні.

Графіки відключення світла можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання, які "Укренерго" вже довів до кожного обленерго. Зокрема, дізнатися про конкретний час вимкнення світла у регіоні можна дізнатися в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго або на їхніх сторінках у соцмережах.

В "Укренерго" додали, що головною причиною застосування погодинних графіків включень світла є наслідки ракетних ударів ЗС РФ по українських електростанціях. Зокрема, з 22 березня по 8 травня противник пʼять разів атакував всі великі теплові та гідроелектростанції. В результаті вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як раніше.

Де подивитися графіки відключення світла по кожному регіону

Графіки відключення світла по кожному регіону можна подивитися на сайтах обленерго. Їхній список можна подивитися за посиланням.

Нагадаємо, 21 травня голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомив, що потепління може частково покращити ситуацію в енергетиці. Зокрема, це дасть можливість уникнути застосування графіків відключень світла для низки споживачів. За його словами, для країни стануть важливими наступні місяці.

16 травня Кудрицький заявив, що за умови відсутності обстрілів з боку російських військових влітку можуть перестати застосовувати графіки відключень світла. Проте в спекотну пору роки може зрости споживання, а тому можливий дефіцит в енергосистемі.

Теги за темою
Обстріл електроенергія енергетика
Джерело матеріала
loader
loader