Відомий російський авіаконструктор розбився на саморобному літаку
Відомий російський авіаконструктор розбився на саморобному літаку

Відомий російський авіаконструктор розбився на саморобному літаку

Саморобне повітряне судно виявилося настільки легким, що вітер підкинув його на 30 метрів під час тестового заїзду зі зльоту. Пілот-конструктор помер до приїзду лікарів.

Один із найвідоміших у Росії авіаконструкторів Ігор Бучевич розбився на саморобному літаку. Про це в понеділок, 20 травня, російський ТГ-канал Mash.

Повідомляється, що нещасний випадок стався у Владимирській області.

Повідомляється, що саморобне повітряне судно виявилося настільки легким, що вітер підкинув його на 30 метрів під час тестового заїзду зі зльоту. Літак зірвався у штопор і розбився на полі.

“Чоловік конструював судно п’ять років. Воно важило 250 кілограмів і могло складатися – спокійно містилося в багажник автомобіля. Сьогодні Ігор проводив тест на землі, але все пішло не за планом. Бучевич помер до прибуття швидкої допомоги. Транспортна поліція та слідчий комітет розпочали перевірку”, – йдеться в публікації.

Зазначається, що авіаконструктор працював у галузі понад 30 років. Зокрема багато років очолював конструкторське бюро Сатурн Авіа, в якому створювалися легкомоторні повітряні судна малої авіації. 

Нагадаємо, 19 травня гелікоптер з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі на борту здійснив “жорстку посадку” в гірській місцевості, повертаючись із Азербайджану. Тривалий час рятувальники шукали місце катастрофи.

Сьогодні вранці іранська влада оголосила, що Раїсі та інші урядовці загинули внаслідок аварії гелікоптера.



Теги за темою
Росія смерть Літак
Джерело матеріала
loader
loader