"Грошей багато не буває": військовий льотчик розповів, скільки заробляє в ЗСУ
"Грошей багато не буває": військовий льотчик розповів, скільки заробляє в ЗСУ

"Грошей багато не буває": військовий льотчик розповів, скільки заробляє в ЗСУ

Льотчик Мі-24 "Вікінг" розповів, що приблизно за місяць до початку повномасштабного вторгнення зарплату дуже швидко підняли.

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну зарплата українських пілотів зросла на 130%. Про це в інтерв'ю ТСН розповів льотчик 11-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних сил України на позивний "Вікінг", у якого понад 100 бойових вильотів.

За словами "Вікінга", приблизно за місяць до початку повномасштабного вторгнення зарплату дуже швидко підняли.

"Грошей багато не буває, але якщо брати зарплату до повномасштабного вторгнення, це була сума, якої, чесно кажучи, не вистачало просто для життя, якщо є дитина і дружина. Було дуже багато скандалів з приводу того, що у військових зарплата не така, яка вона може бути", — розповів пілот.

Він також зазначив, що пілотів в Україні було і до початку великої війни з Росією. Так, у 2014-2015 роках льотчики, які брали участь у бойових операціях, показали, що авіація — важлива складова частина армії, яка мобільно може виконувати різні завдання: від десантування військ та евакуації до зупинки колон ворожої техніки.

"На прикладі 2014-2015 років, я не виконував тоді жодних завдань, тому що був ще курсантом, але за розповідями побратимів, які брали участь у цих завданнях... вони показали, що армійська авіація — це дуже важлива складова в армії, яка мобільно може виконувати різні завдання", — зазначив військовий.

"Вікінг" сказав, що як льотчик гелікоптера Мі-24 виконує тільки бойові завдання з ураження особового складу і техніки противника. А ось пілоти вертольотів Мі-8 виконують більш різноманітні завдання.

"Ще вони чергують як медевак і пошуково-рятувальна служба", — сказав військовий.

Льотчик "Вікінг" про зарплату пілотів у ЗСУ (дивитися з 06:22)

Раніше повідомлялося, що українські МіГ-29 оснастили ракетами-приманками ADM-160 MALD. Приманка може летіти як хибна ціль у заданий район і відволікати ППО від реальної цілі, або летіти поруч, ускладнюючи ідентифікацію справжньої ракети.

Також нагадаємо, ЗМІ повідомили, що ЗСУ вдалося зламати хід війни і породити хаос ППО РФ. Українські військові не припиняють атакувати кораблі Чорноморського флоту і військові об'єкти на території РФ. ЗСУ можуть застосовувати ракети ATACMS із вагою боєголовки 213 кілограмів.

Теги за темою
Україна війна Збройні сили України українці авіація Зарплата
Джерело матеріала
loader
loader