"Не варто недооцінювати: РФ розгорнула велике угрупування на півночі Харківщини, — ОСУВ
"Не варто недооцінювати: РФ розгорнула велике угрупування на півночі Харківщини, — ОСУВ

"Не варто недооцінювати: РФ розгорнула велике угрупування на півночі Харківщини, — ОСУВ

За словами речника Назара Волошина, Силам оборони частково вдалося повернути свої позиції, однак росіян ще чимало.

Рішучі дії Сил оборони на Харківському напрямку змусили російських окупантів суттєво знизити активність та частково повернути позиції, захоплені окупантами. Про це в ефірі телемарафону заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

За його словами, ворог зазнає великих втрат, до того ж відомо про захоплення росіян у полон. Водночас суттєвого підсилення противником своїх підрозділів з інших напрямків не було помічено.

"Не варто недооцінювати ворога, оскільки в нього поблизу північних кордонів з Харківською областю розгорнуто велике угруповання військ і саме звідти, можливо, частково ворог і буде поповнювати свої запаси тих сил і засобів, які уже знищені за більше як тиждень бойових дій саме на Харківщині. Є ймовірність того, що ворог заводить певні сили і засоби, однак вони нашими Силами оборони знищуються", — додав він.

Назар Волошин додав, що в український полон потрапляє велика кількість окупантів. Він зазначив, що серед них є російські військовослужбовці, які добровільно здаються в полон на Харківському та інших напрямках.

"Вони всілякими методами сигналізують нашим дронам, виходять на українські позиці, піднімають прапори та таблички різні. І це не поодинокі випадки. Бо це їм зберігає життя", — сказав військовий.

20 травня стало відомо, що заступник командира Третьої штурмової бригади й майор ЗСУ Максим Жорін висловив переконання у неможливості російських Збройних сил взяти Харків. Ба більше, на його думку, це питання не на порядку денному.

Крім того, 16 травня Фокус писав, що ЗС РФ продовжують наступ на Харків та мають просування у чотирьох точках. Перші дві точки знаходяться на північному напрямку, біля Липців та Вовчанська. Інша пара — на Куп'янському напрямку.

Теги за темою
Збройні сили України Харків
Джерело матеріала
loader