ЗС РФ заявили про просування під Харковом, але лінія постачання вразлива перед ударами ЗСУ, — ISW
ЗС РФ заявили про просування під Харковом, але лінія постачання вразлива перед ударами ЗСУ, — ISW

ЗС РФ заявили про просування під Харковом, але лінія постачання вразлива перед ударами ЗСУ, — ISW

Російські війська, які діяли на Вовчанському напрямку, скаржилися, що не можуть швидко отримувати боєприпаси на лінію фронту. Генштаб ЗСУ підтверджує, що наступальні дії окупантів тривають у районі Вовчанська та Стариці.

Російські війська намагаються відтіснити Сили оборони України від міжнародного кордону з Бєлгородською областю і наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії. 20 травня продовжився наступ біля Липців (на північний схід від Харкова), але підтвердження зміни лінії фронту не спостерігалося. Про це повідомляє "Інститут вивчення війни" у зведенні від 20 травня.

Російські військкори заявляють про просування на 200-400 метрів у районі Липців Харківської області та захоплення дачної ділянки на північ від населеного пункту. Російське джерело повідомило, що війська РФ також просунулися в районі Зеленого (на схід від Липців). Але в ISW не знайшли тому візуальних підтверджень. У Генштабі ЗСУ повідомили, що війська РФ продовжують наступальні дії в районі Липців і Зеленого.

Вовчанськ: лінія постачання прострілюється

Водночас російські війська нещодавно домоглися підтвердженого просування в районі Вовчанська на тлі наступальних операцій у цьому районі 20 травня. Геолоковані кадри за 18 травня показують, що російські війська нещодавно просунулися в центрі Вовчанська на північ від річки Вовча.

За твердженнями російських військкорів, ЗС РФ просунулися у Вовчанському напрямку на 150-600 метрів. У Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська продовжують наступальні дії в районі Вовчанська і Стариці (на південний захід від Вовчанська).

Російський військкор заявив, що в районі Стариці та Бугруватки тривають позиційні бої. Джерела з РФ також стверджують, що ЗС РФ, які діяли на Вовчанському напрямку, скаржилися, що відкрита місцевість цього району не дає змоги швидко доставляти російські боєприпаси до лінії фронту. Ймовірно, мається на увазі, що російські лінії постачання, які проходять відкритою місцевістю, вразливі перед українськими ударами.

Просування російських військ: Вовчанськ, Липці

На карті зображено 25-кілометровий радіус навколо Харкова
  • геолоковані кадри за 16 травня вказують на те, що російські сили просунулися в межах північного сходу від Стариці;
  • відеопідтвердження від 18 травня свідчить про російські війська в центральній і північно-східній частині Вовчанська;
  • ЗС РФ 17 травня заявили про захоплення Зибиного;
  • російське джерело 18 травня заявило, що ЗС РФ просунулися на північ від с. Липці;
  • відео за 16 травня підтвердило просування в районі с. Липці;
  • кадри за 16 травня підтверджують захоплення Лук'янців.

Нагадаємо, що війська РФ просунулися врайоні Стельмахівки в Луганській області.

Також повідомлялося, що в Міноборони РФ заявили прозахоплення Білогорівки на Луганщині. Але аналітики DeepState не підтвердили ці відомості.

Теги за темою
Збройні сили України Харків
Джерело матеріала
loader
loader