Вважався зниклим безвісти: на фронті загинув актор-лялькар Євген Невинський
Вважався зниклим безвісти: на фронті загинув актор-лялькар Євген Невинський

Вважався зниклим безвісти: на фронті загинув актор-лялькар Євген Невинський

А у травні цього року генетична експертиза підтвердила його загибель. З початку повномасштабного російського вторгнення він добровільно пішов на фронт, захищаючи нас від агресора.

На фронті загинув Євген Невинський

Євгену Невинському було 50 років. Після початку повномасштабної війни він добровільно вступив до лав 118-ї окремої механізованої бригади. 27 липня минулого року він зник безвісти на Запорізькому напрямку. Лише зараз генетична експертиза підтвердила його смерть.

Майже рік в нас жевріла надія, що Женя ось-ось знайдеться. Може в госпіталі, може в полоні, але живий. Але ні, генетична експертиза підтвердила, що Євген Невинський тепер вже є нашим небесним захисником,
– написав Український центр Міжнародної спілки діячів театру ляльок.

Колеги описували Євгена як геніального конструктора і чудового викладача, який навчав багатьох техніці виготовлення театральної ляльки. Повідомляється, що похорон Євгена відбудеться найближчим часом, а місце та час будуть оголошені пізніше.

Що відомо про Євгена Невинського

Євген Невинський – актор-ляльковод і художник з оформлення ігрових ляльок. Протягом 30 років працював у Київському муніципальному театрі ляльок і Державному театрі ляльок. Він також обіймав посаду конструктора в обох театрах.

Крім того, понад 10 років він викладав технологію виготовлення театральних ляльок на кафедрі мистецтва театру ляльок КНУТКіТ імені Івана Карпенка-Карого.

Євген з самого дитинства присвятив своє життя театру. Змалку він займався в театральній студії Барвінок, а згодом прийшов в наш театр актором. 30 років роботи, більше півсотні ролей, більшість з яких – головні. Також він був геніальним майстром з виготовлення ляльки. Його роботи досі живуть на сценах українських театрів,
– розповіли у Київському театрі та вшанували пам'ять полеглого актора.

Вічна шана, вдячність та світла пам'ять актору-лялькареві Євгену Невинському.

Теги за темою
Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader