Китай запровадив санкції проти 12 американських виробників зброї
Китай запровадив санкції проти 12 американських виробників зброї

Китай запровадив санкції проти 12 американських виробників зброї

Уряд Китаю запровадив санкції проти 12 американських компаній-виробників зброї та їхніх топменеджерів у відповідь на продаж їх продукції Тайваню.

Про це повідомляє Міністерства закордонних справ КНР, передає Укрінформ.

У повідомленні йдеться, що США «продовжують продавати зброю китайському регіону Тайвань, серйозно порушуючи принцип одного Китаю,… втручаючись у внутрішні справи Китаю та завдаючи шкоди його суверенітету й територіальній цілісності».

Тож Китайвирішив вжити контрзаходів проти 12 оборонно-промислових підприємств США та їх керівників.

До переліку підсанкційних компаній, зокрема, потрапили підрозділи таких корпорацій-світових виробників озброєнь, як Lockheed Martin, Raytheon і General Dynamics.

Майно і власність вказаних у списку компаній на території Китаю заморожено, а їх топменеджерам заборонено в’їзд до КНР, включаючи Гонконг і Макао.

Раніше уряд Китаю вводив санкції проти окремих підприємств американських виробників зброї, в тому числі й Lockheed Martin та General Dynamics.

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня Китай запровадив санкції проти трьох американських компаній - виробників зброї за продаж їхньої продукції Тайваню, заборонивши їм проводити торгові операції з китайськими контрагентами та інвестувати в Китай.

Фото: Getty Images

Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader
loader