Не більше 25%: Кабмін встановив межу прибутковості для виробників боєприпасів ЗСУ
Не більше 25%: Кабмін встановив межу прибутковості для виробників боєприпасів ЗСУ

Не більше 25%: Кабмін встановив межу прибутковості для виробників боєприпасів ЗСУ

Уряд сподівається, що такі зміни дозволять виробникам розширити та модернізувати свої лінії, а в Україні з'являться нові компанії з виробництва боєприпасів.

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, відповідно до якої українські виробники боєприпасів можуть отримувати прибуток у розмірі 25% від собівартості цих боєприпасів. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Уряд під час засідання 24 травня затвердив постанову, яка встановлює для вітчизняних виробників боєприпасів рівень прибутковості в розмірі до 25% від їх собівартості", — сказав Шмигаль.

За його словами, це дозволить виробникам розширити та модернізувати свої лінії.

Водночас Уряд очікує побачити нові компанії та нові інвестиції.

"За останні два роки ми суттєво наростили виготовлення власної зброї. Серед найуспішніших кейсів — революція у сфері виробництва різних типів дронів. Одним із факторів успіху стало залучення приватних виробників. Ми встановили для них норму рентабельності на рівні 25%, і в підсумку виробництво дронів у нас за рік зросло в 100 разів", — зазначив Шмигаль.

Тепер цей успішний кейс із дронами Кабмін масштабуватиме на виготовлення боєприпасів.

Крім того, представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук пояснив, що реалізації цієї постанови уряд вніс зміни до Порядку реалізації експериментального проєкту щодо виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів.

Зокрема, порядок доповнено новими положеннями стосовно:

  • встановлення рівня прибутковості виконавців державних контрактів (договорів) на виготовлення та постачання боєприпасів приватної форми власності у складі ціни, на рівні не більше 25% виробничої собівартості таких товарів;
  • надання можливості в окремих випадках здійснювати приймання виготовлених боєприпасів без залучення представництв державних замовників у сфері оборони.

Нагадаємо, 22 травня у Кабміні затвердили нові заохочення військових, які вони отримають за знищення ворожої техніки.

17 травня Кабінет міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа.

Теги за темою
Зброя Економіка
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader